Taekwondo
Salim Sharif

Gábor és Zsófi az év legjobbja!

Publikálva: 2020.12.15 Frissítve: 2020.12.15 Karate

Hárspataki Gábort és Baranyi Zsófiát is díjazta a Magyar Karate Szakszövetség.

Hárspataki Gábort és Baranyi Zsófiát választotta 2020 legjobb hazai férfi, illetve női karateversenyzőjének a Magyar Karate Szakszövetség. Klubunk két kiválósága közül a többszörös Európa-bajnoki-érmes, Európa-játékok bronzérmes Hárspataki Gábor immár harmadik alkalommal nyerte el a kitüntető címet, míg az U21-es Európa-bajnok Baranyi Zsófia első ízben érdemelte ki az év sportolója titulust.

A koronavírus-járvány sújtotta esztendőben Gábor legnagyobb sikere a salzburgi Karate1 Premier League versenyen szerzett bronzérem volt. A 88 ország részvételével lebonyolított ausztriai viadal az olimpiai kvalifikáció szempontjából is rendkívül fontosnak bizonyulhat.  

A nőknél Baranyi Zsófia – többek közt – azért lett az év legjobbja, mert a februárban Budapesten rendezett kadet, junior és U21-es karate Európa-bajnokságon aranyérmet nyert. A korábban a 2018-as Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát is megjárt tehetség az Európa-bajnokságon öt győzelmet követően állhatott fel a dobogó legfelső fokára az U21-es nők 55 kg-os súlycsoportjában.

Forrás: karate.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!