Atlétika
Krizsán Xénia

Atlétika: Naszti Székesfehérváron készül az olimpiára

Publikálva: 2021.07.11 Frissítve: 2021.07.11 Atlétika

Klubunk távolugrója, dr. Nguyen Anasztázia bebiztosította olimpiai részvételét, így immáron csak az ötkarikás játékokra összpontosít.

Egyesületünk atlétája, dr. Nguyen Anasztázia számára az olimpiai kvalifikációs időszak végén vált biztossá, hogy utazhat Tokióba a világranglista-helyezése alapján. Az elmúlt hetekben rengeteget versenyzett, hogy bent maradjon a legjobb 32-ben.

– Nagyon izgalmas és stresszes időszak volt az utóbbi néhány hét, mert bárkiben benne volt a nagy ugrás, de most már sokkal jobban érzem magam, hogy tudom, ott lehetek az olimpián.

Naszti azt is elmondta, nemcsak mentálisan, fizikailag is megterhelő volt ez a periódus.

– Elfáradtam, hiszen rendkívül sokat versenyeztem, de ez is volt a cél, hogy minél több ugrás legyen a lábamban. Innentől kezdve már csak az olimpiára fókuszálunk, hogy ott tudjam a legjobb formámat hozni.

Távolugrónk a dohai világbajnokságon bejutott a döntőbe, és reméli, Tokióban is ott lehet a fináléban.

– Bízom a bravúrban, mindenképpen szeretnénk megoldani, hogy a selejtezőben összejöjjön háromból legalább egy olyan ugrás, ami döntőt érhet. Székesfehérváron edzőtáborozunk, csiszolgatjuk a nekifutást.

A 28 éves atlétát legutóbb a Gyulai István Memorialon láthattuk, ahol a negyedik helyen zárt a borzasztóan erős mezőnyben.

– Nagyon jó verseny volt, a szervezők mindent megtettek, hogy kitűnő hangulatot varázsoljanak. Egyedül a kavargó szél zavart minket, ami a nekifutást megnehezítette, de sikerült ezen is túllendülni is jól teljesíteni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!