Kézilabda
Koronczai Petra

Atlétika: Magasugrónk, Jankovics Dániel bejutott a döntőbe a fedettpályás Európa-bajnokságon! (VIDEÓ)

Publikálva: 2021.03.04 Frissítve: 2021.03.05 Atlétika

2.21 méter kellett a fináléhoz a lengyelországi Torunban.

Csütörtökön este kezdődött a toruni atlétikai Európa-bajnokság, amelyen klubunkat dr. Nguyen Anasztázia, Krizsán Xénia és Jankovics Dániel képviseli.

A nyitónapon utóbbinak szurkolhattunk magasugrásban, aki a fedettpályás országos bajnokságon elért, 2.24 méteres egyéni csúcsának köszönhetően kapott meghívást a lengyelországi rendezésű versenyre.

Gyakorlatilag Dani indította a kontinensviadalt, hiszen a mezőnyből ő ugrott először 2.04 méterre, a magasságot elsőre, sikeresen abszolvált.

Klubunk atlétája ezt követően másodszorra ugrotta át a 2.10, elsőre a 2.16 métert. Dani a 2.21-et kétszer leverte, ám a harmadik kísérletére tökéletesen összeszedte a mozgását, és jócskán átrepült a léc felett. Ezt a magasságot mindössze nyolcan ugrották át, ami azt jelenti, hogy Dani ott lesz a vasárnap délelőtti döntőben.

Az első felnőtt világversenyemen vehetek részt, nagyon örülök az eredményemnek. Minden egy kicsit új volt, de nagyjából sikerült leküzdeni ezt az érzést. Technikailag még nem volt minden rendben, picit izgultam is, emiatt szétesett a mozgásom. Már odaálltam 2,25 méteres magassághoz, amikor mondták, hogy megvagyunk nyolcan, úgyhogy nem kellett. Szeretnék a vasárnapi döntőben egyéni csúcsot ugrani – mondta a 26 éves magasugró a MASZ-nak.

Atlétika: Magasugrónk, Jankovics Dániel bejutott a döntőbe a fedettpályás Európa-bajnokságon! (VIDEÓ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!