Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Atlétika: „Szeretnék indulni a jövő évi világbajnokságon” – Krizsán Xénia

Publikálva: 2024.10.09 Frissítve: 2024.10.09 Atlétika

Krizsán Xénia Európa-bajnoki bronzérmes, az idei párizsi olimpián hetedik hétpróbázó még mindenképpen szeretne szerepelni a jövőre Tokióban sorra kerülő szabadtéri atlétikai világbajnokságon.

– Most még kicsit messzinek tűnik a Los Angeles-i olimpia, mert arra még négy évet kell várni, és ez rengeteg munka a felkészülés során, ezért biztosra a jövő évet látom, hogy ott a világbajnokságon még szeretnék szerepelni – mondta az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában a tavalyi budapesti világbajnokságon negyedik többpróbázónk majd hozzátette, szívesen visszatérne Tokióba kijavítani a három évvel ezelőtti nyári játékokon elért 13. helyét.

Egyesületünk 31 éves sportolója elárulta, hogy az idei olimpián még elégedett volt a helyezésével, de néhány nap múlva már többre vágyott, viszont az egyértelműen jó élmény volt számára, hogy teltház előtt versenyezhetett.

Xéni a hosszabb pihenőjét követően hétfő délután ül le egyeztetni edzőjével, Szabó Dezsővel és – amint elmondta – elsősorban meg szeretné nyugtatni, hogy folytatja pályafutását.

– Azért céloztam meg a jövő évi vb-t, mert úgy gondoltam, sokkal többen hagyják abba az olimpia után, de eddig csak egy-két versenyző jelentette be, hogy hivatalosan is elbúcsúzik az atlétikától. Még azért reménykedem benne, hogy lesz egy-két hölgy, aki visszavonul. Nagyon kemények a lányok, és természetesen élvezik a versenyzést, de akár azt is el tudom képzelni, hogy például a háromszoros olimpiai bajnok Nafi Thiam még Los Angelesben is ott lesz – jegyezte meg a magyar sportoló, akit érdekel az edzősködés, és az aktív karrierjét követően hosszú távon képzeli el magát az atlétikapálya mellett.

A tokiói vb-re jövő szeptember 13. és 21. között kerül sor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!