Atlétika
Nagy Marcell

Atlétika: Felkapaszkodott a ranglétrán (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.06.17 Frissítve: 2021.06.16 Atlétika

A többpróbázó Krizsán Xénia az olimpiáig már csak néhány versenyszámban áll rajthoz az országos bajnokságon és a Gyulai István Memorialon, majd teljes erőbedobással Tokióra készül. A Nemzeti Sport interjúja.

– Sokat gondol már Tokióra?

Eddig is rengeteget gondoltam rá, mostanában még többet, már számolom vissza a napokat. Izgatottan várom, félni már nem szoktam verseny előtt. Van bennem egy kis verseny­drukk, ami megszűnik, ahogy elkezdődik az első szám. Csak a futószámok előtt szoktam kicsit izgulni, amikor vezényszóra kell rajtolni. Szóval már alig várom, hogy ott legyek.

– A márciusi, fedettpályás Európa-bajnokságon szerzett bronzérem átszakított pszichés gátat?

Igen, az volt az első felnőttvilágversenyen szerzett érmem, de nem is feltétlenül emiatt érzem így, hanem mert folyamatosan kapaszkodtam fel a ranglétrán, és most értem a csúcsra. Megfelelő sportolói korban is vagyok, ezek a versenyek önbizalmat, hitet adnak, ami szintén kell a versenyzéshez.
– Edzője, Szabó Dezső sok-sok évvel ezelőtt azt nyilatkozta, kiemelkedő sportoló lesz, ha elkezd hinni magában. Emlékszik, ez mikor történt meg?

Igen, 2019-ben Talence-ban, amikor először döntöttem meg az országos csúcsot hétpróbában. Mondjuk, akkor még úgy gondoltam, talán véletlen lehetett, mert hihetetlennek tűnt, hogy ennyire passzol minden, ám utólag már másképp látom. Igaz, kicsit meglepett, de nem volt véletlen, és az önbizalmamat helyre rakta.

A teljes beszélgetést IDE kattintva olvashatják.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!