Atlétika
Szabó Beatrix

Atlétika: „Nem ijednek meg a kemény munkától” – Loren Seagrave (GALÉRIA)

Publikálva: 2021.11.26 Frissítve: 2021.11.25 Atlétika

Villáminterjú a szakemberrel, aki komoly tervekkel érkezett Budapestre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Loren Seagrave személyében amerikai edzőlegenda csatlakozott a klubunkhoz, illetve a Magyar Atlétikai Szövetség programjához. Az MTK Budapestben Mátó Sára és Bartha Lilla felkészítése az elsődleges feladata. Az elismert szakember – aki több mint ötven atlétát segített olimpiai vagy világbajnoki éremhez – már alig várta, hogy munkához lásson klubunknál.

Kevesebb mint egy hete érkeztem, és nagyon izgatott vagyok, hogy itt lehetek. Sára és Lilla is rendkívül jó atléták, remekül edzenek, gyorsan tanulnak és nem ijednek meg a kemény munkától. A létesítmények kiválóak, a futófolyosó fantasztikus, szóval eddig minden kitűnően halad.

Seagrave arról is szót ejtett, hogy teltek az első foglalkozások egyesületünknél, és hogy milyen eszközök segítségével hozná ki a maximumot sportolóinkból.

– Alapvetően az a célunk, hogy – minden nap – minél többet tanuljunk. Túl vagyunk néhány speciális tréningen, melyek során nagy sebességű videókat készítettünk, ezeket pedig mozgáselemző szoftverrel vizsgáltuk. Ezek a felvételek rendkívül hasznosak és nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a lányok minél gyorsabban érjenek célba.

A futógyorsaság fejlesztésében jártas szakember zárásként elmondta, milyen célokat tűzött ki az elkövetkezendő évekre.

– Mindenképpen évről évre szeretnénk fejlődni, de ez az időszak a 2024-es olimpiával csúcsosodik ki. Három esztendőnk van arra, hogy felkészüljünk, és jó eredményt érjünk el. 2022-ben a müncheni Európa-bajnokság nagyon fontos a magyar atléták számára, és Sárának jó esélye van arra, hogy a kontinensviadalon, de akár az oregoni világbajnokságon is ott legyen. A kettő között négy hét telik el, tehát van esély mindkettőre megfelelően felkészülni, ha sikerül kijutnunk. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!