Röplabda
Borsos Lili

Atlétika: Mátó Sára bízik a Seagrave-vel való sikeres munkában (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2021.11.17 Frissítve: 2021.11.17 Atlétika

Az MTK Budapestbe frissen igazolt U20-as Eb-ezüstérmes 400 méteres gátfutónő, Mátó Sára reméli, hogy eredményes munka veszi kezdetét új edzőjével, az olimpiai bajnokok sorát felkészítő Loren Seagrave-vel.

Mint arról nemrégiben beszámoltunk, a magyar atlétika egyik legnagyobb ígéreteként számon tartott, a székesfehérvári ARAK Akadémián nevelkedett 20 éves Mátó Sára októbertől az MTK Budapest színeiben folytatja a pályafutását.

Hogy az U20-as Eb ezüstérmes 400 méteres gátfutónő felkészülését ki irányítja a továbbiakban, egy ideig titok övezte, aztán a hazai szövetség a múlt héten bejelentette, hogy hamarosan Magyarországra költözik a számos amerikai olimpiai bajnok sprinterrel foglalkozó Loren Seagrave. Az elismert tréner a Kiemelt Atlétikai Program gyorsaságfejlesztési és az MTK Atlétikai Akadémia sportmódszertani központjának szaktanácsadójaként tevékenykedik majd, mellette pedig Mátó edzője lesz.

– Új hely, új edző, új közeg… – kezdte Mátó Sára a várakozásai összefoglalását. – Bízom benne, hogy mindez pozitívan fog hatni rám. Abban nem vagyok biztos, hogy az előrelépés egyből látványos lesz, ezért szeretnék kis türelmet és időt adni magamnak. A jövő évvel kapcsolatban nincsenek különösebb elvárásaim, csupán újra jól akarom érezni magam a pályán és élvezni az edzéseket. Ha ez így lesz, akkor biztos vagyok benne, hogy az időeredményemen is fogok javítani. Loren rendkívül tapasztalt edző, és nagyon nagy kaliberű atlétákkal dolgozott együtt. Az érkezése hatalmas lehetőség a számomra, mellyel élni szeretnék. Kicsit izgulok, de nagyon motivált vagyok.

Seagrave többek között olyan olimpiai aranyérmesekkel dolgozott együtt, mint a 400 méter gát kétszeres bajnoka, Angelo Taylor, illetve LaShawn Merritt (400 m), Donovan Bailey (100 m), Dwight Phillips (távol), továbbá Tiana Bartoletta (távol), de volt tanítványa Justin Gatlin, Jon Drummond és az orosz Darja Klisina is.

– Bizonyára az elején megpróbálja felmérni a helyzetet, hogy miként tudunk sikeresen együttműködni – folytatja Mátó. – Az, hogy milyen ütemben tudunk haladni, majd akkor derül ki, amikor megkezdjük a munkát. Várhatóan ez már a héten megtörténik. Nagyon szimpatikus edző, akinek a nevéhez fantasztikus eredmények fűződnek. Hálás vagyok a lehetőségért.

Mátó a jövő évben még U23-as versenyzőnek számít, de a korosztálya számára nem rendeznek világversenyt, így a nemzetközi mezőnyben már csak a felnőttek között bizonyíthat. De nem is a 2022-es évben szeretne nagyot alakítani.

– A sok újdonság is közrejátszik abban, hogy nem a következő szezon sikeressége lebeg a szemem előtt, hanem a 2023-as budapesti világbajnokság. Arra szeretnék összepontosítani, és nemcsak ott lenni a mezőnyben, hanem olyan formában szerepelni, amilyenben ki tudom hozni magamból a legtöbbet.

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!