Atlétika
Nemes Rita

Alapszakasz bajnokok: Széchenyi Egyetem Gyõri KC - MTK Törökbálint 61-81 (16-12, 12-25, 14-16, 19-28)

Publikálva: 2015.04.06 Frissítve: 2015.04.06

Sokáig szoros küzdelmet vívott a gárda a Bonyháddal. Sőt! Volt pillanat, amikor a Baja is komoly riválisnak tűnt. Aztán, a hajrában egyre-másra botladoztak az ellenfelek. A bácskaiak, majdnem a középmezőny szintjére estek vissza, és többször kikapott a Bonyhád is. Végül három győzelemnyi különbséggel lett az alapszakasz bajnoka az MTK Törökbálint.

Gratulálunk! Ne mások bajával, hanem saját örömünkkel foglalkozzunk!

Győrben is biztosan nyert a csapat, noha a mérkőzés nem úgy kezdődött, ahogy azt Spirievék eltervezték. Az első negyedet meg is nyerték a győriek. Innen kezdve nem volt pardon. A maradék három negyedet külön-külön is megnyerte az MTK. A másodikat például 13 pont különbséggel.

Igazi csapatként működött a társaság. Tizenegyen szereztek pontot. Ugyancsak tizenegyen szedtek lepattanót. E szakterületen végül tízzel gyűjtöttek többet, mint a Győr. A tripladobásoknál, a szerzett labdáknál és a gólpasszoknál mutatkozott döntő különbség. A büntetők mehettek volna jobban is.

A kiegyensúlyozottságot mutatja, hogy a bajnokcsapatból csupán Jakab Péter végzett a szerzett labda kategória élén. Bihari és Spiriev harmadik lett a támadó lepattanózásban, illetve gólpasszokban. A tavaszi győzedelme hadjárat biztos bajnokságot hozott.

Statisztika

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!