Kézilabda
Andróczki Flóra

A visszatérésben bízva

Publikálva: 2020.11.18 Frissítve: 2020.11.17 Kézilabda

A K&H liga 19. fordulójában az Érdet fogadjuk.

Már több mint egy hónapja, hogy 33-31-re legyőztük a Siófokot az Elektromos csarnokban. Azóta csapatunk – hasonlóan szinte az összes többi klubhoz – többször megjárta a karantént, készült meccsekre, melyek végül későbbi időpontra kerültek, de egy percre sem adta fel a reményt. Ha az égiek is úgy akarják, vasárnap véget érhet a kényszerszünet: a tabella 12. helyén álló Érdet láthatjuk vendégül.

Vasárnapi ellenfelünk eddig hét meccséből kettőt megnyert, ötöt elveszített. A két együttes szezonbeli első találkozóját szeptember 23-án rendezték az Érd Arénában, ekkor 33-28-ra legyőztük a tartalékosan felálló narancssárga-feketéket.

Golovin Vlagyimir tanítványai eddig hat mérkőzést tudtak abszolválni az idei szezonban: legyőztük a Fehérvárt, az Érdet, a Szombathelyet és a Siófokot, viszont alulmaradtunk a Váccal és a Mosonmagyaróvárral szemben.

Az Érd legeredményesebb játékosa az öt meccsen 37 gólt szerző Walfisch Mercédesz, míg nálunk a 6/37-es mutatóval büszkélkedő Pál Tamara a házi gólkirály.   

Ahogy a Siófok elleni meccs előtt is említettem, nehéz megmondani, milyen formában vannak a lányok, mivel rég játszottunk meccset – árulta el Golovin Vlagyimir. – Azóta kétszer tíz napot karanténban töltöttünk, ami a fizikális állapotunkon biztos rontott, és kérdés, mennyire felejtettünk el kézilabdázni. A fentiek persze szinte mind elmondhatóak az Érdről is, hasonló cipőben járnak. Bízom benne, hogy az akaratunk rendben lesz, és igyekszünk a maximumot kihozni magunkból.

A vasárnapi mérkőzésen Sándor László és Szikszay Csaba fújja a sípot, a hivatalos személyek Halmai János és Juhász János lesznek.

2020. november 22. 19:00 MTK Budapest–Érd (K&H liga, 19. forduló); Elektromos-csarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!