Vívás – kard
Szatmári András

Vezetjük a bajnoki tabellát

Publikálva: 2020.12.15 Frissítve: 2020.12.15 eSport

Nagycsapatunk mindkét mérkőzésen legyőzte a DVSC esportot, ezzel megelőzte a Puskás Akadémia esport együttesét. Akadémiánk ismét hat pontot szerzett.

Első együttesünk mindkét összecsapáson legyőzte riválisát. Akadémiánk szintén hat pontot szerzett a hétvégén, miután nehezebb győzelmet követően a visszavágón könnyed sikert arattak.  

HPCL I. osztály

A K&H MNEB HPCL ötödik játéknapján nagycsapatunk riválisával, a DVSC esporttal szállt harcba a hat pont megszerzéséért. Együttesünknek elengedhetetlen volt a jó eredmény, miután az elmúlt fordulók remek teljesítményének köszönhetően már a bajnoki címért való harcban vesz részt, és pontegyenlőséggel állt az élen a Puskás Akadémia esporttal.

MTK Budapest esport–DVSC esport 1-0

Bíró – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Kiss, Nyári, Horváth, Rácz, Majorosi – Hajdú

Az első összecsapáson mindkét fél rendkívül óvatosan, minimális kockázattal játszott, ez megmutatkozott a lehetőségek számában is.

Szélsőink mindössze pár alkalommal tudtak betörni a tizenhatoson belülre. Az első játékrész végére átvette riválisunk a kezdeményezést, azonban Bíró hárítani tudta a támadók lövéseit.

A szünetet követően rendkívül kiélezett volt a találkozó, és minden támadást ellenakció követett. Ez a folyamat az 54. percben szakadt meg, amikor Kiss a saját tizenhatosa vonaláról tisztázott, és a vendég hátvéd elvétette a labdát. A hirtelen kialakuló lehetőségre Hajdú csapott le, és negyven métert vezette a labdát, mielőtt a hálóba lőtt (1-0). Méltó módon megünnepelte első találatát.

A találkozó hátralévő részében az eredmény megtartása volt az elsődleges cél, azonban nem adták fel esportolóink az eredeti játékukat, igyekeztek gyors támadásokkal végigvinni akcióikat.

Védelmünk nagyszerűen tette dolgát, hiszen egy szögletet követő kapufán kívül nem volt több lehetősége riválisunknak az egyenlítésre.

DVSC esport–MTK Budapest esport 1-2

Bíró – Mihály, Kovács D., Fehér, Kovács Á. – Kiss, Nyári, Horváth, Rácz, Majorosi – Hajdú

A visszavágón külön motivációt jelentett játékosainknak, hogy elérhető közelségbe került az esetleges hat pont megszerzése. Az összecsapás azonban hidegzuhannyal indult, miután hátul eladott labdát követően Mónus a 9. percben betalált (1-0). Három alkalommal kapott gólt együttesünk, ezek közül kettőnél csak magát okolhatja a védelem.

Csapatunk tartását mutatja, hogy nem esett össze, és még nagyobb elszántsággal folytatta, és ez hamar kifizetődött. Három játékbeli perc alatt megfordították esportolóink Majorosi (1-1) és Kiss (1-2) révén a mérkőzést.

A félidő alatt három alkalommal próbálkoztak a csapatok, és minden lövésből gól született.

A második félidőb a gólnál hibázó Nagy Alex előtt adódott az első lehetőség, aki sarokrúgást követően fejelt, Bíró azonban hárítani tudta a próbálkozást.

A következő percekben képtelenek voltak a csapatok helyzetbe kerülni, ez együttesünknek kedvezett, hiszen egyre jobban közeledett az áhított hat pont megszerzéséhez. Mindenki nagyszerű egyéni teljesítményt nyújtott, és az esetleges hibák esetén rögtön segítettek egymásnak a társak.

Riválisunk egyre nagyobb nyomást helyezett kapunkra, azonban a tömörülő védelem következtében képtelen volt lövőhelyzetbe kerülni. Az utolsó tíz percben már a szélsők, majd a legvégén Hajdú is besegített a védelemnek, és fontos szituációkban ők tudtak menteni.

A játékvezető 2-1-es állásnál fújta le az összecsapást. Mindez azt jelenti, hogy hat pontot sikerült szereznünk a riválisunk ellen.

A Puskás Akadémia esport mindössze egy pontot tudott szerezni a ZTE FC esporttal szemben, ami azt jelenti, hogy jelenleg együttesünk az éllovas.

A párharcot ITT lehet megnézni.

HPCL III. osztály:

MTK Budapest FIFA Akadémia–Root Warriors 2-1

Az első mérkőzésen Kovács és Kőműves gólja győzelmet ért. A gólpasszokat Rigó és Hrisztov adta.  

Root Warriors–MTK Budapest FIFA Akadémia 0-3

A visszavágón könnyed sikert arattak akadémistáink. Kőműves a újra betalált, illetve a két gólt szerző csatártársának, Hrisztovnak asszisztált.  

Együttesünk jelenleg a negyedik helyen áll a tabellán, és győzelmei következtében egyre jobban felzárkózik a feljutást érő helyeken álló együttesekre.

A visszavágót ITT tudják megtekinteni.

Szakosztályunk támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!