Atlétika
Szabó Beatrix

„Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de erre nem számítottam” (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.24 Frissítve: 2019.06.24 Atlétika

Interjú a negyedszázados országos rekordot megdöntő Krizsán Xéniával, aki a szövetség honlapjának nyilatkozott.

Az MTK Budapest hétpróbázója, Krizsán Xénia a hétvégén a franciaországi Talence-ban rendezett Décastar versenyen 6619 pontot szerzett, ezzel átadta a múltnak Ináncsi Rita, 1994-ben felállított 6573 pontos csúcsát.

– Már a gáton éreztem, hogy jó formában vagyok, de országos csúcsdöntésre nem számítottam – kezdte az újdonsült rekorder.
– Az 1.78-as magassal mennyire voltál elégedett? Tettél kísérleteket a jobb eredményért.
– Pont arról beszélgettük edzőmmel, Szabó Dezsővel, hogy a magasban és a távolban benne maradtak centiméterek. Ezekben a számokban javítani kell, mert az nem állapot, hogy Thiam (A későbbi győzte belga olimpiai bajnok. A szerk.) 311 pontot verjen rám magasugrásban.
– 200 méteren és gerelyhajításban egyéni csúcsot értél el.
– A gerelyhajítás első dobásával is elégedett voltam, de nem álltam bele jól a szerbe, ami viszont sikerült az 53.27-es kísérletnél. Annak nagyon örültem, mert minden működött.
– 800-on nagy fölénnyel nyertél.
– Ott már tudtam, hogy az országos csúcsért is futok, de nem a 2:11 körüli idő lebegett a szemem előtt, hanem az, hogy minél jobban kifussam magam, és ez sikerült is.
– Volt nagy ünneplés?
– Volt kis bankett, de az edzőm és a vőlegényem fogadást tettek, hogy ha megdöntöm Rita csúcsát, akkor ruhástól ugranak a medencébe, és így jártak. (VIDEÓ A FACEBOOKON)
– Folytatás?
– Most szusszanunk kicsit, majd július 9-én – távolugrásban – indulok Székesfehérváron, a Gyulai István Memorial – Atlétika Magyar Nagydíjon.

Forrás: atletika.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!