Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Xéni nem utazik Dohába

Publikálva: 2019.09.30 Frissítve: 2019.09.30 Atlétika

Többpróbázónk - kiújult sérülése miatt - kihagyja a világbajnokságot.

Klubunk tokiói olimpiai kvótával rendelkező, országos csúcstartó többpróbázójának a rendkívül hosszú, megterhelő szezon végére kiújult korábbi combhajlító sérülése.

A sportoló, az orvosi, a szakmai stáb, illetve a szövetség vezetése úgy döntött, hogy nem kockáztatja meg, hogy – több a világbajnokságon indult atlétához hasonlóan – rásérüljön, és ezzel veszélybe sodorja az olimpiai szezonra való felkészülés megkezdését.

Xéni kezelésre jár, rehabilitál, majd annak végeztével munkába áll, hogy minél jobb fizikai állapotban, csúcsformában legyen a tokiói olimpián.

Krizsán Xénia idén kitűnő formában versenyzett, előbb májusban Götzisben 6469 pontra javította egyéni csúcsát, majd júniusban 6619 pontos új magyar rekorddal – mellyel negyedik az idei világranglistán – második lett a franciaországi Talence-ben rendezett többpróbaversenyen.

Az MTK Budapesttel kötött szerződését éppen a múlt héten meghosszabbító sportoló így fogalmazott: – Nehéz döntés volt, de a jövőre tekintünk, hisz szintem van a következő évi olimpiára. Ez most mindennél fontosabb.

Jobbulást kívánunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!