Tenisz
Gálfi Dalma

Véget ért a K&H MNEB Hungarian Pro Clubs League első szezonja

Publikálva: 2020.02.17 Frissítve: 2020.02.17 eSport

Csapatunk menedzserei, Rácz András, Fehér Bálint és Balásfalvi Zoltán értékelték a teljesítményt.

A HPCL 2019-20-as kiírásának kezdetén csapatunkat nem jellemezte összeszokottság, hiszen öt olyan kulcsszerepet játszó játékos igazolt el, akik meghatározóak voltak a kezdő tizenegyben. Ennek ellenére az üres posztok pótlása mellett nem kisebb célt tűztünk ki, mint elérni a nemzetközi porondot érő helyek valamelyikét és a BL egyenes kieséses szakaszában játszani.

A másodosztály és a harmadosztály tehetséges játékosaival terveztük feltölteni keretünket, olyanokkal, akik jól formálhatók és beleillenek a játékfilozófiánkba. Régi-új játékosként visszatért a HPCL egyik legjobb kapusa Kurtsits István, ezenkívül az 1v1-es versenyeken elért eredményei miatt a mezőnybe került Binder Ciprian is.

A szezonbéli teljesítményünk a vártnál hullámzóbb volt. Egyik hétvégén briliánsan játszottunk, a következőn viszont már nem sikerült az első osztályhoz méltóan járatni a labdát. Gyakran sajnos a szerencse sem volt velünk, így a felemás teljesítmény miatt nagyon értékes pontokat veszítettünk.

Minden fordulót nagyon komolyan vettünk és lehetett látni, hogy az új játékosok is hétről hétre felveszik az első osztály ritmusát. Mérföldkő volt a Honvéd elleni siker, amikor 4 pontot sikerült begyűjteni, hiszen ekkor teljesedett ki igazán a csapatjáték, de sajnos utána újra hullámvölgybe kerültünk.

Féltávnál a negyedik helyen fordultunk, de a végén lecsúsztunk a hatodik helyre. Az eredmények ellenére az új játékosok sikeresen fejlődtek és beépültek a csapatba, ezen kívül pedig megmutatkoztak azok a hibák, amiket orvosolni kell a következő szezonra. A játékosok beépítésével kapcsolatos célt abszolválni tudtuk, azonban az elért helyezést tekintve jogosan maradt hiányérzetünk. Ebben a szezonban sajnos ennyi volt, de ettől függetlenül nagyon büszkék vagyunk a srácokra!

Az elmúlt bajnoki kiírás az építkezés időszaka volt számunkra, a stabil játékrendszerbe viszont szeretnék még pár nagyobb nevet, hogy a tavaszi szezonban már kiegyensúlyozottabb legyen a teljesítmény az erős mezőnyben. Új játékosainkat folyamatosan mutatjuk majd be facebook oldalunkon közönségünknek, így érdemes lesz követni bennünket a szünetben is.  

A cél természetesen ismét a dobogó lesz, illetve a nemzetközi liga kieséses szakasza.

Véget ért a K&H MNEB Hungarian Pro Clubs League első szezonja

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!