Atlétika
Szabó Beatrix

Továbbjutás a kupában

Publikálva: 2018.05.05 Frissítve: 2018.05.04 eSport

A negyeddöntőben a tavalyi kupagyőztes Puskás eSport lesz az ellenfél.

MTK Budapest–HunArcok 1-0

MTK Budapest: Ciprus – Sliders, Czifra Ati, Kárpáti, Balásfalvi – Majorosi, Rácz, Kevinho, Fruzsi – Pedro, Bazsi.

Gólszerző: Majorosi (86. perc)

A HPCL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a HunArcok csapata volt ellenfelünk. Latyak távollétében Kárpáti Krisz látta el a belsővédői feladatokat, a középpálya tengelyébe Kevinho lépett be, balszélsőként pedig Fruzsi kapott lehetőséget. 

A mérkőzés lassan indult, az első 10 percben a rossz utolsó érintések miatt egyik kapu sem forgott veszélyben. A 14. percben érkezett az első kapura tartó lövés, Rácz Bandi 19 méterről bombázott, de a kapus védett. A szögletből Pedro fejelt, de nem talált kaput.

Percekkel később Fruzsi indításából Bazsi próbálkozott, a kapusról ismét kifelé pattant a labda. A 23. percben Kevinho átlövése is elkerülte kaput, de az egyre fokozódó nyomás jelezte csapatunk fölényét. 

A félidő utolsó pillanataiban Bazsi lőhetett ziccerben, de a kapusba rúgta a labdát, így gól nélküli döntetlennel zártuk az első játékrészt.

A fodulást követő első lövés a vendégekhez fűződött, Pajesz távolról lőtt, Ciprusnak ez csemege volt. Pillanatokkal később már mi veszélyeztettünk, de Kevinho lövése elkerülte a kaput. 

A találkozó legnagyobb helyzetét a HunArcok alakította ki a 60. percben. Pajesz lőtt 12 méterről, Ciprus oldalra ütötte a labdát, ahol Dontibo érkezett és lőtt kapura. Már-már megkezdte gólörömét, csakhogy feltűnt Sliders, aki a semmiből csúszott a gólvonalra, hogy a labdát kirúgja, góltól megmentve csapatunkat.

A válasz a 64. percben érkezett, Pedro ziccerben tört ki, de lövését védte az ihletett formában parádézó kapus, másodpercekkel később pedig Bazsi lövése a kapufáról jött ki. 

Folytatódott a tüzijáték a vendégek kapuja előtt, de hiába az átlövések, kijátszott helyzetek, ziccerek, a gól nem érkezett, ez pedig láthatóan frusztrálta csapatunkat.

A 86. percben jött az áttörés. Majorosi szögletét kifejelték oldalra, amire ő maga indult rá, és kapásból tekert kapura. A veszélytelen lövés megpattant a középen helyezkedő védő fején, így a bal kapufát érintve a hálóban landolt. A találkozón több gól nem esett, így csapatunk továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol a tavalyi döntős ellenfél, a Puskás eSport lesz az ellenfél.

Az MTK Budapest eSport szakosztály támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!