Keresés

Tengerentúli pontgyűjtés (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.11.05 Frissítve: 2018.11.05 Tenisz

Nagy Adrienn edzői az utanpotlassport-hu-nak nyilatkoztak.

Nagy meneteléssel zárja az idei évet Nagy Adrienn, a teniszezők junior ITF világranglistájának pillanatnyilag egyetlen Top50-es magyar játékosa. Klubunk 17 éves versenyzője a napokban a tengerentúlra utazott edzőjével Csurgó Virággal, hogy nem kevesebb, mint öt tornán próbálja meg bebiztosítani a jövő évi szezon előkelő helyezéséhez szükséges ranglistapontokat. Az első a felnőtt 25.000 dolláros viadal volt a Kansas állambeli Lawrence városában, ahol a hétvégén a kvalifikáció első körében 6:4, 2:6, 6:3-as vereséget szenvedett az amerikai Emma Jacksontól.

Bosszantó vereség volt, hiszen amint a második szett alakulása mutatja, Adri nyerhetett volna – elemezte a mérkőzést az edző-édesanya Csurgó Virág – Nem volt gond, hogy az első szett elment, hiszen a másodikat simán hozta, jól játszott, azt csinálta amit kell. A harmadikban viszont váratlanul szétesett játéka, elmondása szerint nem érezte a ritmust.

Adrienn többhetes magyarországi felkészülés után vágott neki az amerikai túrának, amely a kansasi felnőttviadalt követően Mexikóban két juniorversennyel folytatódik, majd az Egyesült Államokba visszatérve részt vesz a legrangosabb utánpótlástornák közé számító Eddie Herr bajnokságon, majd pedig az Orange Bowl-on. A felnőtt 25 ezres a szabályváltozások miatt lett volna fontos, mert a jövő évtől a 15 ezreseken elért eredmény már nem fog beszámítani a WTA-pontokba, ami a felnőttkor küszöbén álló játékosok, így Adrienn számára is lényeges változás. A junior-tornákon viszont az év hátralévő idejében még bebiztosíthatja a jövő évi korosztályos Grand Slam-tornák főtábláján induláshoz szükséges Top50-es helyezést.

Az utóbbi néhány hét valóban az edzésekről szólt, ám ez korántsem jelentett Adrienn számára pihenést – mesél a felkészülésről a fiatal játékos edző-édesapja, Nagy Tamás, aki itthonról követi az amerikai eredményeket. – Kézsérülése szerencsésen meggyógyult, így nagyon keményen tudtunk edzeni. Ennek köszönhetően remek formában utazott el, biztos vagyok benne, hogy a befektetett munka meghozza gyümölcsét. Éppen ezért, a hétvégi vereség ellenére is jó eredményt várok tőle a folytatásban. Az utóbbi időben már mindig főtábláról indulhatott, talán túl nagy tehernek érezte, hogy ezúttal a selejtezőben kellett kezdenie. Nagy hajtás vár Adrira ebben a bő egy hónapban, de ő pontosan tudja mi a dolga, s hogy másképp nem lehet eredményt elérni. Amennyiben ez a túra az elvárásoknak megfelelően alakul, és a januári ausztráliai előversenyen is helyt tud állni, akkor annyi pontot tud szerezni, hogy jövőre a korosztályos Grand Slamek kivételével már nem kellene juniortornán indulnia.

A cikk teljes egészében ITT olvasható.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!