Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Piros párosban elődöntős (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.06.09 Frissítve: 2017.06.09 Tenisz

Az MTK Budapest tehetsége tovább menetel Nicola Kuhnnal az oldalán.

Hosszú nap az irodában – mondhatta a 17 éves Piros Zsombor csütörtökön este, hiszen a délután sikerrel megvívott páros negyeddöntőt követően este ismét pályára lépett a duók között a Roland Garros junior-teniszversenyében. A tervek szerint szombaton rendezik a fiú párosok fináléját, és a menetrend betartása érdekében valamikor be kellett hozni az esőszünet okozta csúszást, így a spanyol Nicola Kuhn oldalán következhetett Piros aznapi második összecsapása, a negyeddöntő Párizsban.

Igaz, mit szólhatott az Ausztriában született, németből spanyollá lett Kuhn, aki ráadásul egyesben is érdekelt volt (a Pirost legyőző Ellis Blake-et búcsúztatta), péntek délelőtt pedig a junior-világelső szerb Miomir Kecsmanovics ellen játszik elődöntőt?

A spanyol fiú azonban nem foglalkozott az előző és következő feladatokkal, ahogyan Piros is túllendült az egyesben elszenvedett nyolcaddöntős vereségen, és mindketten az aznapi egy-két meccsel a lábukban is elszántan léptek pályára a Ryan Nijboer, Alexandre Rotsaert holland, amerikai kettős ellen. Noha az első játszmát az ellenfél húzta be, a másodikban már Pirosék voltak jobbak, ráadásul a tíz pontig zajló rövidítést is ők nyerték meg, így elődöntőbe jutottak párosban. A magyar és a spanyol teniszező mentális képességeiről sokat elmond, hogy mindkét csütörtöki páros mérkőzésükön ők bírták jobban fejben a rövidítést.

A Roland Garroson tartózkodik Siklós Erik teniszszakíró, Piros neki adott nyilatkozatából vettünk át részleteket.

– Egyesben jobb szereplést terveztem, de sajnos nem jött össze – kezdte az Australian Open juniorbajnoka. A páros nekem mindig másodlagos, most viszont, hogy már csak ebben vagyok érdekelt, a legfontosabbá lépett elő. Éreztem Nicolán, hogy eléggé fáradt, mégiscsak a harmadik meccsét játszotta. Sokszor nem volt szerencsénk a játékokról döntő pontokkal, de a végére össze tudtuk kapni magunkat. Az elveszített egyes meccsből is tanultam, igyekszem a tapasztalatokat beépítve játszani.

A kettős pénteken a 2-es pálya harmadik meccsét vívja, a fináléért az amerikai Sam Riffice, Gianni Ross kettőst kell legyőzni.

Csak emlékeztetőként: Piros eredetileg nem is tervezett párosban indulni, Kuhn kereste meg még a magyarországi felnőtt-tornák idején, hogy mi lenne, ha. Most pedig már a párizsi elődöntőben járnak.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!