Kézilabda
Dakos Noémi

Tenisz: Gálfi nyert Mumbaiban, Babosék kikaptak Abu-Dzabiban

Publikálva: 2024.02.06 Frissítve: 2024.02.06 Tenisz

Gálfi Dalma sikerrel vette az első kört Mumbaiban, Babos Tímea párosban nem jutott tovább Abu-Dzabiban.

Az MTK Budapest két teniszezőnője is Ázsiában játszott kedden. Gálfi Dalma a Mumbaiban zajló keménypályás Challenger-verseny első körében az ausztrál Kimberly Birrellel (123.) találkozott.  Dalma az első szettet két brékkel kezdte, és végül 6:2-re meg is nyerte a játszmát. A másodikban Birrell bizonyult jobbnak 6:4-re. A döntő szettben az ausztrál 5:3-ra is vezetett, ám Dalma zsinórban négy játékot megnyerve fordított, és lépett a következő körbe (6:2, 4:6, 7:5), melyben a japán Mojuka Ucsidzsima lesz az ellenfele.

Babos Tímea, az orosz Vera Zvonarjovával az oldalán ugyanakkor nem jutott negyeddöntőbe az Abu-Dzabiban zajló WTA-tornán. A negyedik helyen kiemelt Marie Bouzková, Sara Sorribes cseh, spanyol kettős a 68 perces első játszmát rövidítésben bukta el a magyar, orosz duóval szemben úgy, hogy mindkét oldal kétszer veszítette el adogatójátékát.

A folytatás sokkal simábban alakult, Babos Tímeáék háromszor nem tudták hozni a szervájukat, így a rivális fél óra alatt egyenlített. A döntő rövidítésben Bouková és Sorribes 7-0-ra és 8-1-re elhúzott. Innen Babosék még feljöttek 8-5-re, illetve 9-7-re, de – noha két meccslabdát hárítottak – nem tudtak fordítani.

CHALLENGER-TORNA, MUMBAI
EGYÉNI, 1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Gálfi Dalma–Kimberley Birrell (ausztrál) 6:2, 4:6, 7:5

WTA-TORNA, ABU-DZABI
PÁROS, 1. FORDULÓ (a 8 közé jutásért)

Marie Bouzková, Sara Sorribes (cseh, spanyol, 4.)–Babos Tímea, Vera Zvonarjova (magyar, orosz) 6:7 (7–9), 6:1, 10–7 – döntő rövidítés

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!