Atlétika
Nagy Marcell

Pesaró lezáró

Publikálva: 2017.09.14 Frissítve: 2017.09.14 Ritmikus gimnasztika

Pigniczki Fanni boldog, hogy részt vehetett a világbajnokságon.

Élete első felnőtt világbajnokságán vett részt az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, a Brüll Alfréd Akadémia tagja, Pigniczki Fanni. Néhány nappal a hazaérkezése után kérdeztük a tapasztalatairól.

– 32. helyen végeztél a az olaszországi világbajnokságon. Amikor indultatok Pesaróba, mi volt az elképzelés, mivel lettél volna elégedett?

– Minden olyan gyorsan történt, hogy nem volt időm gondolkodni eredményben, ezért is lepődtem meg nagyon, hogy ezen a helyen sikerült végezni.

– Az első olyan nyarad volt, amikor nem nagyon volt lehetőség pihenni, hanem végig kellett dolgozni a július, augusztust a versenyek miatt. Mennyire vett igénybe, át tudtál állni az erőltetett menetre?

– Kicsit nehéz volt, főleg az elején, amikor nyár közepén, mindössze egy hét szünet után kellett visszajönnünk. Megviselt, de a sikerült átállni rá.

– Hogy érezted a pódiumedzéseken, mennyire vagy fejben ott, mennyire vannak meg a gyakorlatok úgy, ahogy itthon próbáltátok?

– Az első edzésen nagyon visszafogott voltam, rosszul is sikerült. A második napon már jobban mertem dolgozni, merészebb voltam, az jobban is sikerült, de az sem lett olyan, mint amilyennek szerettem volna. Harmadik nap, a verseny viszont már jól sikerült.

– Vegyük végig a szereket!

– Karikával nem volt látványos hibám, az jól sikerült. Igaz, a videóról visszanézve már sok javítani valót találtam, de akkor nem volt gond. Labdával is ugyanez történt, ott is megcsináltam, amit akkor tudtam, de szintén sok a javítani való. Másnap szalagon, az elején beleakadtam a szerbe, az meg is zavart, és visszafogottabb voltam az egész gyakorlatban. Szerencsére utána nem volt nagyobb hiba. Fontos volt, hogy miután beakadtam az első mozdulat után, nem ijedtem meg, nem estem szét fejben. A buzogány egyszer elpattant a kezemről, sajnos ez hiba volt, de utána már minden rendben ment.

– Mit mondott Noémi a gyakorlatok után? (Gelle Noémi, az edző. A szerk.)

– Első nap a karika és a labda után mindketten örültünk, azt mondta, hogy szépen dolgoztam. A buzogány és szalag után már azt mondta, hogy fejben kellett volna bírnom még egy napot.

– Összességében az első ilyen típusú világversenyed volt, hogyan foglalnád az egészet össze egy rövid mondatban?

– Nagyon örülök, hogy részese lehettem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!