Tenisz
Piros Zsombor

Rg: Pigniczki Fanni világbajnoki bronzérmes karikával!

Publikálva: 2023.08.23 Frissítve: 2023.08.24 Ritmikus gimnasztika

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Pigniczki Fanni karikával bronzérmet szerzett a Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságon. Ez a klub 139. vb bronzérme.

Az MTK Budapest kiválósága, Pigniczki Fanni a magyar ritmikus gimnasztika egyik legnagyobb sikerét elérve karikával bronzérmet nyert a Valenciában zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokság első, szerdai versenynapján.

Az olimpikon és Világjátékok-érmes sportolónk a selejtezőből 33.100 ponttal nyolcadikként jutott tovább, az esti fináléban azonban felülmúlta ezt, és 34.050 ponttal lett harmadik.

Fanninak ez a hatodik világbajnoksága, és második alkalommal jutott szerenkénti döntőbe: tavaly nyolcadik lett szalaggal. Ez a sportág második magyar vb-érme: Patocska Mária ötven évvel ezelőtt szintén karikával lett harmadik helyezett hármas holtversenyben. A vb-t karikával a német színeket képviselő Darja Varfolomeev nyerte meg (35.750) az olasz Sofia Raffaeli előtt (35.250).

Egyéni összetettben – ahol a legjobb 18 jut a döntőbe, és a legjobb 14 szerez olimpiai kvótát – Pigniczki két szer után a kilencedik helyen áll. Fanni labdával a 18. helyen (31.550) végzett.

Az MTK Budapest másik egyéni versenyzője, Wiesner Hanna karikával a 21. (30.950), labdával a 30. (30.250) lett, összetettben a 22. helyről várja a folytatást.

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!