Kézilabda
Szőke Szonja

Rg: „Pigniczki Fanni sikerei nem a csoda kategóriájába tartoznak”

Publikálva: 2023.09.06 Frissítve: 2023.09.05 Ritmikus gimnasztika

Deutsch-Lazsányi Erika szerint Pigniczki Fanni sikerei hitet adnak, hogy a kemény munkát követően bármi megtörténhet.

Valenciában nem csoda történt – állítja Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség Technikai Bizottságának, egyben az MTK Budapest rg-szakosztályának elnöke. A sportvezető szerint Pigniczki Fanni gyakorlata tartalmazta azt a pontszámot, amivel dobogóra tudott állni. Klubunk klasszisa a valenciai világbajnokságon amellett, hogy olimpiai kvótát szerzett, karikával vb-bronzérmes lett, ezzel az utóbbi 50 év legnagyobb hazai sikerét aratta a sportágban.

 – Tudtuk, hogy ez lehetséges. Aki azonban a ritmikus gimnasztika világát ismeri, annak nem meglepetés, ha az adott bírói gárda abban a pillanatban nem adja meg a kellő pontszámot. Emiatt a sportággal kapcsolatban sokan szkeptikusak. A legutóbbi nemzetközi választás azonban fordulatot hozott, és új technikai bizottság állt fel, amely a régi szemléletmódot háttérbe szorította. Nem túlzás: ezzel fejlődött a ritmikus gimnasztika, és fejlődtünk mi is... – értékelt Deutsch-Lazsányi Erika a MATSZ-nak.

 – Az a fontos, működik a rendszer, és tudjuk, hogy azt a munkát, amit elvégzünk az MTK Budapest rg-csarnokában, az az eredményben is meglátszik, és ahhoz is közel voltunk, hogy két magyar legyen egyéni összetettben a legjobb 18-ban, hiszen Wiesner Hanna is szépen fejlődik – tette hozzá.

Az rg hazai lendületét a jövő évi Európa-bajnokság is katalizálhatja, hiszen annak a kontinensbajnokságnak Budapest ad otthont.

 – Amikor megpályáztuk az Eb-t, abban bíztunk, hogy Pigniczki Fanni ott lehet majd párizsi kvótaszerző. Ő azonban már ezt Valenciában véghez vitte. A legnagyobb tét számunkra ezen a világversenyen így az lesz, hogy az együttes kéziszercsapat kvóta közelbe tud-e kerülni. Várhatóan hatalmas versengés lesz az azeriek, a görögök és a lengyelek között a párizsi indulási jogért. Nekünk meg hazai környezetben be kell szállnunk ebbe a harcba. A csapat esetében az a legnagyobb nehézség, hogy a juniorkorból kilépve, sok versenyzőt veszít a sportág, mivel a generációs igények a sporttal szemben előtérbe kerülnek nagyon sok gyerek esetében. Márpedig az rg a folyamatos építkezésre épül. Építkezni pedig nem lehet eredményesen úgy, hogy folyamatosan cserélődnek a csapat tagjai. Mindenesetre a megérdemelt pihenő után, az együttes kéziszercsapattal nekivágunk az Eb-ig tartó felkészülésnek. Nem elvárás, hogy Budapesten olimpiai indulási jogot szerezzenek, az csoda lenne, de mindenképpen meg kell próbálnunk, hiszen Pigniczki Fanni sikerei hitet adnak, hogy a kemény munkát követően bármi megtörténhet.

(Forrás: MATSZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!