Kézilabda
Szőke Szonja

Peches pillanatok meccs közben és a végén (GALÉRIA)

Publikálva: 2015.02.21 Frissítve: 2015.02.22 Kosárlabda női

Óriási volt a tét az MTK Budapest – Ceglédi EKK találkozón, hiszen a nyolc közé jutás, és a bennmaradás is napirenden volt. A hazaiak végig lendületesen küzdöttek, a második negyedben tíz ponttal is vezettek, ám a mérkőzés utolsó percében mégis odalett a győzelem.

A találkozó Turóczi Nikolett két duplájával és Vukov Szonja triplájával indult, vagyis a hazaiak gyorsan elléptek 7-0-ra. Közben a ceglédiek is próbálkoztak, ám Szabó II. Dóra és Hadzovics Brankica hárompontosa sem ment be. Öt perc után 15-9-re vezetett az MTK Budapest, mely a folytatásban is lendületesen játszott. 24-17-es hazai vezetés után azonban sikerült a vendégeknek lefaragniuk hétpontos hátrányukból, az első negyed 26-23-mal zárult.

A második játékrész elején Baksa Bettina volt eredményes, majd Iva Roglics büntetőivel nőtt tovább a hazai előny. A ceglédiek csak 30-23 után szereztek ismét pontot Kobolák Cintia duplájával. Örömük azonban nem tartott sokáig, hiszen Vukov Szonja triplája révén tíz ponttal elhúzott az MTK Budapest. (37-27) A Sztevan Csupics vezette együttesnek a negyed végéig sikerült megtartania jelentős előnyét, így Medgyessy Dóra sikeres közelije után, 49-41-es hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második félidő Cziczás László csapatát erősítő Bozóki Bettina kosarával indult, ám hamar jött a válasz a kék-fehérektől Medgyessy Dóra révén. (51-43) A hazai lendület ezután kis időre alábbhagyott. Nem így a vendégoldalon, ahol Szepsi Gina révén tripla is született, és ezzel gyorsan 51-50-re zárkózott a Cegléd. A házigazdák, látva az eredményjelzőt, gyorsan orvosolták a helyzetet, igaz, már nem tudtak jelentősen ellépni ellenfelüktől. A negyed Skorics Maja triplájával és Medgyessy büntetőjével zárult. (63-59)

Négypontos MTK Budapest vezetéssel indult a mérkőzés utolsó negyede, ahol előbb Turóczi Nikolett, majd Skorics talált közelről kosárba. 67-63 után kissé beragadt a hazai kosárdobó gépezet, melyen Turóczi segített triplával, majd duplával. (72-66) A folytatásban hol az egyik, hol a másik palánk zörgött a találattól, többnyire maradt a 3-4 pontos hazai előny. Sztevan Csupics 79-75-ös állásnál időt kért az utolsó percben. Nem hiába tette, a ceglédiek az időkérés után átvették az irányítást. Böröndy Vivien sikeres középtávolija után 81-80, ám Hadzovics duplájával 81-82-re változott az állás. A szerencsétlenség netovábbja, hogy Orbán Katinka az utolsó másodpercekben hibázott, melyért járt a vendégbüntető. Lengyel Dalma pedig nem hibázott, a vége 81-83. Vagyis, a mérkőzésen végig vezető MTK Budapestet a találkozó utolsó percében, két ponttal múlta felül ceglédi ellenfele.

MTK Budapest – Ceglédi EKK 81-83 (26-23, 23-18, 40-41, 41-42)

Statisztika.

A mérkőzésen megsérült Iva Roglics, a hazaiak szerb légiósa. Kifordult a térde. A Fiumei úti kórházban visszatették a  térdkalácsát, és begipszelték a lábát. 

Sztevan Csupics, vezetőedző (MTK Budapest): – Nem igazán értem, hogy mi történt. Vezettünk, játéklehetőséghez jutottak a fiatalok, ment a szekér, de Iva kiesése rettenetesen nehéz helyzetbe sodort bennünket. Győzelmet érdemeltünk volna.

Cziczás László, edző (Ceglédi EKK): – Őrült meccs volt, és mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet. A végén kicsit szerencsésebbek voltunk. Annak ellenére, hogy az egész meccsen hátrányban voltunk, nem adtuk fel, gratulálok a lányoknak!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!