Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: győztes szezonkezdés

Publikálva: 2023.10.01 Frissítve: 2023.10.01 Kosárlabda női

Jó hajránknak köszönhetően sikerrel indítottuk a bajnokságot.

Az MTK-TFSE kosárlabdacsapata a női amatőr NB I piros csoportjának nyitányán a Törekvés SE otthonába látogatott. Nem kezdtük túl jól a találkozót, hiszen az első hét pontot a hazaiak szerezték, az első negyed végén pedig 19-10-re vezetett a Törekvés.

A második felvonásban sikerült magunkra találnunk: a 14. percben átvettük a vezetést, és feljavuló támadójátékunknak köszönhetően a nagyszünetre 37-33-as előnnyel mentünk.

A térfélcsere után eleinte ismét a Törekvés SE akarata érvényesült, így a hazaiak egyenlítettek, majd fordítottak, ám a negyed végére feljavult a játékunk, és Vígh duplájának köszönhetően hárompontos vezetéssel várhattuk a hajrát.

A végjáték rendkívül izgalmasan alakult, hol egyik, hol másik csapat volt egy-két pont előnyben. Két perccel a meccs vége előtt Vladár hármasával 73-71-re vezettünk. Ezután Vladár előbb értékesített egy újabb triplát, majd két büntetőt, közben pedig csak két pontot kaptunk, ráadásul az utolsó pillanatokban Munkácsi is betalált közelről, így 80-73-as győzelmet arattunk.

Női amatőr NB I piros csoport, 1. forduló
Törekvés SE–MTK-TFSE 73-80 (19-10, 14-27, 20-18, 20-24)
statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!