Atlétika
Jankovics Dániel

Kosárlabda: volt, akire felnézhettek a többiek

Publikálva: 2023.04.27 Frissítve: 2023.04.27 Kosárlabda női

Befejeződött a Kenguru-kupa.

U11-es korosztályunknál is elérkezett az utolsó forduló a Kenguru Kupában. Legútóbb két győzelemmel zártunk, így bizakodóan vágtunk neki az előttünk álló két találkozónak.

MTK Budapest–KLKA Angol tagozatos 53-37 (10-12, 20-4, fb.: 4-8, 2-11, 17-2)
Verebély Júlia 31, Papp Borbála 7, Ullrich Ilona 7, Várkonyi Tamara 4, Czibik Alma 2, Nemes Villő 1, Jesztrebszki Lili 1, Gálik Liza –

Először egy vegyes (fiú-lány) csapattal mérkőztünk meg. Az első negyedben még kerestük magunkat, aztán begyújtottuk a rakétákat és megnyugtató előnnyel zártuk az első félidőt. A harmadik negyed végére viszont felzárkózott ellenfelünk egy pontra, de újra jól védekeztünk, majd ezekből könnyű kosarakat szerezve magabiztosan megnyertük a meccset.

Másodszorra a Kaszás Minik fiúcsapatával csaptunk össze. Látszott, hogy gyorsak, agilisek a srácok, sajnos az elejétől fogva csak futottunk az eredmény után. Viszont nem adtuk fel, küzdöttünk, ahogy bírtuk. Ezt most mindenképpen értékelni kell!

Kaszás Minik-MTK Budapest 44-26 (8-2, 8-7, fb.:8-3, 10-2, 10-12)
Verebély Júlia 20, Papp Borbála -, Ullrich Ilona -, Várkonyi Tamara 3, Czibik Alma -, Nemes Villő -, Jesztrebszki Lili 1, Gálik Liza 2

– Kevesen voltunk egész évben, ami a csapatlétszámot illeti, de szerencsére mindig ki tudtunk állni a fordulókra, és jókat játszottunk, tapasztalatokat szereztünk. Ebben a korosztályban ez a lényeg, ez a cél. Verebély Juli személyében volt vezére a lányoknak, akire fel tudtak nézni, példát mutatott nekik küzdésből. A 2012-es születésűek a következő szezontól az U12-es korosztályba lépnek, sok sikert kívánunk nekik ott is. A többiekkel pedig megyünk tovább a megkezdett úton és az idén szerzett rutint kamatoztatjuk majd.
Hajrá MTK Budapest! 

Molnár Róbert - edző 

Kosárlabda: volt, akire felnézhettek a többiek

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!