Atlétika
Jankovics Dániel

Pazar első nap, a magyarok a sportági nagyok mögött fordulnak!

Publikálva: 2017.05.20 Frissítve: 2017.05.20 Ritmikus gimnasztika

A magyar válogatott kitűnő szerepléssel a 8. helyen zárta a ritmikus gimnasztika Európa-bajnokság első napját, a mieinket kizárólag a sportági nagyhatalmak előzik meg a rangsorban. Az MTK Budapest sportolói kitettek magukért.

Váray Míra (MTK Budapest)és Kis Alexandra (MTK Budapest) egyaránt kicsit „maszatos", ám jó gyakorlattal rukkolt elő, ami azért nyugtatóként hatott. Nagy csarnok, nagy tét, nagy izgalom. A második rotáció után végképp megkönnyebbülten ölelkezhetett össze a három magyar versenyző: Pigniczki Fanni (MTK Budapest) nemzetközi versenyen még sosem kapott olyan magas pontszámot, mint most labdagyakorlatára (15.400), Kis Alexandra pedig karika után labdával is jól dolgozott – más kérdés, hogy a pontszámot megóvta a magyar küldöttség, igaz, nem sikerült javítást elérnie. A mieink még elégedettebbek lehettek volna, ha a junior kéziszercsapat nem ejt egyet délelőtt – a kombinált csapatverseny 8. helyezése félidőben így is egészen remek eredmény!

– A 8. helyen fordulni fantasztikus dolog, ugyanakkor a versenynek még nincs vége. A felnőtt tornászokra nagyon büszke vagyok, a juniorokat mérhetetlenül sajnálom, kívánom nekik, hogy holnap tudjanak javítani! Összességében az egész verseny eredményét azonnal aláírnám, ha így fejeznénk be. – értékelt Deutsch-Lazsányi Erika, a Magyar Ritmikus Gimnasztika Szövetség technikai bizottságának vezetője.

A világelső oroszok pulzusszáma pénteken magasabb lehetett a szokásosnál: olimpiai bajnokuk, Margarita Mamun és ezüstérmesük, Jana Kudrjavceva már nem versenyez, így a kétszeres világbajnok Alekszandra Szoldatovára, illetve az életük első Eb-jén részt vevő Averina ikrekre hárul az „aranyszüretelés". Kisebb pontatlanságokkal (Szoldatova ejtett is egyet) teljesítették az első napot, bár az oroszok szakmai főnöke, Irina Viner-Uszmanova elég morcosan nézett. Igaz, nála ez az alapbeállítás, akkor is, ha a csapat magabiztosan vezet. Az oroszokat Fehéroroszország és kis meglepetésre Izrael követi, a bronzéremért szombaton várhatóan óriásit csatáznak az izraeliek és a bolgárok.

RITMIKUS GIMNASZTIKA EURÓPA-BAJNOKSÁG, BUDAPEST.
Kombinált csapatverseny, az állás az 1. nap után: 1. Oroszország 90.825 pont, 2. Fehéroroszország 86.900, 3. Izrael 84.700, 4. Bulgária 84.300, 5. Olaszország 81.425, 6. Ukrajna 79.600, ...8. Magyarország (Felnőtt egyéni: Kis Alexandra, Pigniczki Fanni, Váray Míra. Junior kéziszercsapat: Ákoshegyi Eszter, Borda Korinna, Földi Cintia, Juhász Anna, Várkonyi Dea) 75.600.

Forrás: nso.hu, fotó: Földi Imre

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!