Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Rg: Barkóczi Boglárka nyolcadik a junior-vb-n

Publikálva: 2023.07.09 Frissítve: 2023.07.09 Ritmikus gimnasztika

Barkóczi Boglárka a nyolcadik helyen zárt a buzogány döntőjében a ritmikus gimnasztikázók kolozsvári junior-világbajnokságán.

A kolozsvári junior ritmikus gimnasztika-vb zárónapján a finálékat rendezték. Az MTK Budapest ígérete, Vukmir Elena labdával a harmadik számú, míg Rakamazi Vivien, Antal Panni, Horváth Boglárka, Grek Fruzsina, Szolnoki Melinda, Kőszegi-Koháry Georgina, Boncz Nóra, Bene Kata összeállításban kiutazó, MTK-sokra épülő együttes kéziszer-válogatott 5 kötéllel elsőszámú tartalék volt, de szerephez végül nem jutott.

A magyarok közül így csak klubunk másik reménysége, Barkóczi Boglárka volt érdekelt a döntőben, aki buzogánnyal nyolcadikként kvalifikált a legjobbak közé. Bogi a gyakorlatára 27.500 pontot kapott, amely végül a nyolcadik helyhez volt elegendő.

– Nagyon büszkék vagyunk Bogi eredményére, ügyesen helytállt a döntőben, amelyben tiszta, szép gyakorlatot mutatott be – értékelt a delegációt vezető Lauber Zsófia, aki egyben klubunk szakosztályvezetője is. – Egyedül a gyakorlat vége volt pontatlan kicsit. Mindent egybevéve elmondhatom, hogy a junior-vb teljes eredménysorával elégedettek vagyunk és büszkék is. Fontos, hogy ez a korosztály először képviselte az országot ilyen rangos megmérettetésen. Ez az ő pályafutásukban olyan állomás, amelyből tudnak majd meríteni a továbbiakban.

(Forrás: MASZ)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!