Kézilabda
Andróczki Flóra

Ötpontos előnyben

Publikálva: 2017.04.15 Frissítve: 2017.04.15 Kosárlabda női

Női kosárlabdázóink ismét vesztes helyzetből álltak fel, hazai győzelemmel kezdve a másodosztályú rájátszást.

Szombat délelőtt a Nagykanizsai Vadmacskák látogattak a Városmajorba, ahol az Amatőr női NB I 9.-16. helyeiért zajló helyosztók első körét rendezték. Az oda-visszavágós párharc első találkozóját teljes kerettel, a folyamatosan felnőtt keretünkkel készülő és meccselő fiatalokkal – Jankó Flóra, Wéber Fruzsina, Tarnai Kata – kiegészülve várta az MTK Budapest.

Hármójuk jelenléte különösen fontos a lányok idei másodosztályú szereplésében, hiszen az alapszakaszban szerzett nyolcadik helyük, valószínűleg jobb is lehetett volna, ha az élvonalbeli találkozókkal nem lettek volna folyamatos átfedésben amatőr együttesünk meccsei.

A kanizsai gárda szakmai munkáját, a női kosárlabdázásban játékosként és edzőként egyaránt meghatározó egyéniségnek számító Gábor Erzsébet irányítja, kinek vezetésével a nyugati csoport ötödik helyén zártak.

Lassan és pontatlanul kezdtek a felek, három perc alatt két hazai pont került mindössze az eredményjelzőre. A hosszú támadások, feszes védekezések jellemezte játékrészből a Kanizsa jött ki jobban. Wéber Fruzsi ponterős játéka mellé Aradi Zsanett nőtt fel – elsősorban támadásban –, de a 14-10-re elvesztett első negyed egyébként sem a támadójátékok csúcsát hozta.

Megélénkült a találkozó, a második tíz perc első felében, 21-21-nél egyenlítettek a lányok, számos gyors indítást tudtak pontokra váltani. A nagyszünetig azonban ismét a vendégcsapat futott jobb szakaszt, zónavédekezésük komoly fejtörést okozott fővárosi oldalon, elhappolt labdákból ötpontos előnyt alakítottak ki félidőre.

Élénkebb játék után valóságos feltámadást hozott a harmadik negyed, 13-8-ra nyerték az etap felét, így 43-43-nál újra egyenlítettek Konta Gyula tanítványai. Ez egyben fordulópontot is jelentett, Fruzsi védekezésben pattanózott, káprázatos blokkjaival védte a gyűrűt, de támadásban centerposztja ellenére a triplavonal mögül is betalált. Kiemelendő még a kiegészítőemberek hasznos beszállása, Horváth Anna hét gólpasszt jegyzett, de Lutche Klaudia és Körtvélyesi Ida is fontos pontokatt tett a táblára.

A zárónegyedre már négypontos MTK Budapest előnyt regisztrálhattunk, Kata és Fruzsi vezetésével hatékonyságban messze túlszárnyalták vendégeiket  a budapestiek. E szakaszt jellemző 7/10-es mezőnymutatóval, tíz pont fölé is került a hazai előny, azonban az utolsó percben agresszívebb védekezésre kapcsoló Kanizsa szerzett labdáiból jócskán faragott a különbségen.

Végeredmény: MTK Budapest – Kanizsa DKK 66-61 (10-14, 20-21, 20-11, 16-15)

Részletes statisztikát ITT találnak!

Egészen kivételes meccse volt Wéber Fruzsinak, aki 35 pontjával messze a mezőny legjobbja – 14/20 mezőnymutatójával az egyik legpontosabb dobó is egyben – volt, 16 lepattanójával velős dupla-duplát produkált. Ugyanakkor a lányok csapatmunkáját a 23 kiosztott gólpassz remekül bizonyítja, ahogy az edzőjüktől folyamatosan kért gyors játék is jellemezte leindításokkal tűzdelt támadásaikat.

A jövő vasárnapi, kanizsai visszavágót tehát ötpontos előnnyel várhatják a lányok, de a továbbjutás persze ezzel közel sem borítékolt.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!