Tenisz
Fucsovics Márton

Nézzünk inkább előre! (GALÉRIA)

Publikálva: 2019.04.18 Frissítve: 2019.04.19 Kosárlabda női

Sajnos simán kikaptunk a Vasastól, tét nélkül sem tudtunk jól játszani Pasaréten, pedig bíztunk benne, hogy ha nem leszünk görcsösek, hátha... Egyedül talán annak örülhettünk, hogy a végére négy játékosunk is elérte a tíz pontot.

Ez volt az a meccs, amihez a látottak alapján úgy tűnt, senkinek sem volt kedve. Se a kötelező győzelmet magabiztosan begyűjtő Vasasnak, se a várható vereséget szinte már a mérkőzés előtt elkönyvelő MTK-nak. De hol marad akkor a játék öröme...?

Pedig bár nem mi szereztük az első kosarat, viszonylag jól kezdtünk. A második percben, Hegedűs Janka kettő plusz egyes kombinációjával 7–4-re vezettünk – azonban egyetlen perc alatt három mezőnygólt is kaptunk, és máris 11–7-re módosult az állás oda. És mivel nekünk nem volt válaszul hasonlóan szórakoztató egypercesünk, már az első tíz percben elkezdett elhúzni a házigazda. Amely az első negyedet nyolc, a másodikat kilenc, a harmadikat tizennégy ponttal nyerte meg, tehát folyamatosan és jelentősen növelte előnyét egészen az utolsó játékrész harmadik percéig, az akkor feljegyzett 35 pont volt a maximális különbség a találkozón. Onnan azért a hajrában sikerült valamelyest kozmetikázni az eredményen a mérkőzésbe az utolsó percekben már nem sok energiát fektető Vasassal szemben – de miért kell ellene 33 perc alatt 35 pontos hátrányba kerülni...?

Tény, nem ízlik nekünk a pasarétiek kemény játékstílusa, és a mérkőzés elején elég nagy nyomást helyeztek ránk védekezésben – viszont ez róluk tudvalévő, így szokták, ez a játékstílusuk. Hogy ez nincs eléggé szankcionálva, az már más kérdés, ahogy az is, jó irányba tart-e ezzel az annak idején Naismith úr által testi érintkezés nélküli játéknak megálmodott kosárlabda, de ez van, és ha nem is kell szeretni, meg kell próbálni, sőt az eredményesség érdekében érdemes hozzá alkalmazkodni. Aztán az is benne lehet még a piros-kékek ellenünk való dominanciájában, hogy fiatalabb csapatról van szó, amelynek kevésbé jelenthet problémát a playout felpörgetett, heti kétmeccses ritmusa. Azonban ez a Vasas korántsem verhetetlen, amit jól jelez, hogy bár volt, amikor úgy tűnt, bejuthat a felsőházi rájátszásba, vagyis a legjobb nyolc közé, jelenleg a tizedik helyet mondhatja magáénak.

Mi pedig még mindig a tizenkettediket, és annak érdekében, hogy ez jövő pénteken megváltozzon, többet kell tenni. Sőt: a szerda este látottaknál sokkal többet.

Nagy Dóra: – Sok mindent kell átnéznünk a mai meccs után, de azt gondolom, hogy ez a mi ügyünk. Gratulálok a Vasasnak!

Végeredmény:

Vasas Akadémia–MTK Budapest 85–64 (25–17, 21–12, 28–14, 11–21)

Statisztika

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!