Atlétika
Jankovics Dániel

Nem tudtuk megnehezíteni a Jászberény dolgát

Publikálva: 2017.03.24 Frissítve: 2017.03.24 Röplabda

Vasárnap már az életben maradás a tét.

Jászberényi RK – MTK Budapest 3-0 (17, 18, 20)
Bercsényi úti csarnok, 200 néző
Vezette: Adler, dr. Árpás

JRK: Fernandez Conde 6, Takács B. 8, Gardovics 14, Szlijepcsevics 13, Pintér A. 15, Bleicher R.
Csere: Ivkovics (liberó), Fábián F. 1, Harmath
Vezetőedző: Braniszlav Franics

MTK Budapest: Szűcs K. 14, Lakatos E. 5, Hackl 10, Papp O. 3, Petőváry 8
Csere: Nagy F. (liberó), Zolnai, Lesi, Tímár E.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Az MTK Budapest az ötödik, míg a Jászberényi RK a negyedik helyen zárta a női röplabda NB I alapszakaszát, így a két együttes – az előző szezonhoz hasonlóan – ismét egymással volt kénytelen megküzdeni a legjobb négy közé jutásért.

A találkozó elejébe sajnos alaposan belealudtak a vendégek, Alberto Salomoninak 10-2-es állásnál már másodszor kellett időt kérnie, hogy rendezze csapata sorait. Ezt követően tanítványai ugyan faragni tudtak hátrányukból, de már nem tudták megszorongatni a négy légióssal és két válogatott játékossal felálló JRK-t (25-17).

A második játszma nagyjából ugyanott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: Braniszlav Franics együttese továbbra is remekül érvényesítette fizikai fölényét, a fővárosiaknak nem volt ellenszere a Pintér-Szlijepcsevics duóra. A szett végéhez közeledve a vendégek ugyan sokat kozmetikáztak az eredményen, de ezúttal sem tudták igazán megnehezíteni a Jászberény dolgát (25-18).

A harmadik játszmában többször úgy tűnt, végre pariban lehet ellenfelével az MTK Budapest, ám a hazaiak mind egyes felzárkózást követően ismét le tudták rázni a fővárosiakat. Bár a Braniszlav Franics tanítványai meglepően sok nyitást rontottak, az MTK Budapest játékosai sajnos nem tudtak élni a lehetőséggel, így végül simán nyert a Jászberény (25-20).

Alberto Salomoni együttese vasárnap délután vághat vissza ellenfelének, ám ehhez a csütörtökinél sokkal jobb játékra lesz szükség. Minden bizonnyal elkél majd a szurkolók biztatása, szeretettel várunk mindenkit a Városmajorba!

Alberto Salomoni:Gratulálok a Jászberénynek, nagyon jók voltak, sok fejtörést okoztak nekünk. Agresszívan játszottak, amivel nem tudtunk mihez kezdeni, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. A sok hibától görcsössé váltunk, megszeppentünk. Minél előbb el kell felejtenünk ezt a meccset, és mindent bele kell adnunk vasárnap.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!