Kézilabda
Szőke Szonja

Röplabda: indul az élet csapatunknál

Publikálva: 2023.08.07 Frissítve: 2023.08.07 Röplabda

Ezzel a kerettel és szakmai stábbal vágunk neki az NB I-nek.

Felnőtt együttesünknek ‒ a Székesfehérvár elleni párharcok során ‒ a rájátszás kieséses szakaszában nem sikerült megtartani az Extraligás tagságot, amivel biztossá vált, hogy az NBI Ligában folytatjuk tovább. Az azóta eltelt időben gőzerővel zajlottak az egyeztetések a jövőről, amelyek mostanra zárultak le. Az új bajnokságnak tizennégy fős játékoskerettel, és új vezetőedzővel, illetve segítőkkel vágunk neki.

A tavalyi szezonban az Extraligában kevesebb játéklehetőséget kapó tehetséges fiataljaink közül többen is újra minket választottak, a távozókat pedig új igazolásokkal pótoltuk. A szakmai stáb tagjai: Bene Róbert, Kunert Mátyás, Tüske Bence, Pavetits Bálint, Nyitrai Balázs, dr. Szikora Gyula, Frülich Zsolt, Trencsényi Dóra, Kun Máté. A szakosztály vezetője továbbra is Nyári Virág, aki Tímár Edit technikai vezetővel együtt immáron tíz éve dolgozik az MTK Budapest röplabda szakosztályában.

A felnőttek játékoskerete az NBI 2023/24-es szezonjában: Briga Zsanett, Csóri Flóra, Darvas Hanna, Divényi Zita, Endrődi Hanna, Gellér Tímea, Hemmert Ivonn, Jakab Boglárka, Kardos Boglárka, Kindusz Doroti, Kollár Borbála, Matkó Zsófia, Réthelyi Orsolya, Vigh Arianna.

A csapat augusztus 7-én kezdte meg a közös edzéseket. A felnőttek ugyan csak hétfőn kezdtek, de az utánpótláskorú csapataink már gőzerővel tréningeznek, az U17 „A” csapatunk az Eötvös-kupára készül. Emellett pedig az U13-as és az U15-ös korosztály számára indul a táborozás hétfőtől. Az utánpótláskorú alakulataink edzői gárdája a következő idényben: Benkóné Kőrös Mária, Magyar Liza, Horváth Réka, Dóka Gréta, Sóvári Zsombor.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!