Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Nem sikerült

Publikálva: 2020.02.01 Frissítve: 2020.02.01 Röplabda

Nem jött össze a hőn áhított győzelem a Jászberény otthonában.

Jászberény VT–MTK Budapest 3:1 (16, 26, –20, 21)
Bercsényi úti Játékcsarnok, 400 néző
Vezette: Halász E., Tillmann Gyula (Ladányi, Oláh)

JVT: Szerényi 3, Alishanova 5, Szilcsenkova 15, Bulajics 10, Ventura 21, Tóth E. 19
Csere: Radomszki (liberó), Borsos 1
Vezetőedző: Makai Péter

MTK Budapest: Durst 2, Takács D. 14, Devaney 9, Petőváry 17, Kiss G. 4, Zólyomi 10
Csere: Nagy F., Szalai A. (liberók), Godó 4, Király A. 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda Extraliga 14. fordulójában csapatunk a Jászberény otthonába látogatott. A két együttes őszi meccsét 3:1-re a mieink nyerték, Tóth Gábor ezúttal azonban betegség miatt nem számíthatott Lesi Olíviára.

Bár a találkozó első pontját Katie Devaney jegyezte, a folytatásban a hazaiak akarata érvényesült a pályán: a négy légióssal kezdő Jászberény – a csütörtöki kupameccs ellenére is – élénkebbnek, bátrabbnak tűnt. Tóth Gábor előbb 6-9-nél, majd 11-15-nél kért időt, de egyszerűen nem tudtuk felvenni a Venturáék által diktált tempót (25-16).

A második játszmában sem változott sokat a játék képe: mezőnyben még fel tudtuk venni a versenyt ellenfelünkkel, ám a támadójátékunk közel sem volt olyan hatékony, mint az Extraligában elvárható lenne. 5-5 után ismét meglógni látszott a Jászberény, Tóth Gábor ismét 6-9-nél kért időt, és ezúttal az egyenlítés is összejött (11-11). A folytatásban is többnyire mi vezettünk, magabiztosnak mondható előnnyel érkeztünk a hajrába (23-19), de mint a bajnokság során már oly sokszor, ezúttal is hagytuk kiénekelni a sajtot a szánkból (26-28).
A harmadik szett kiegyenlített játékot hozott, 18-18-ig fej fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok, a mieink csökkenteni tudták a ki nem kényszerített hibák számát. Olyannyira, hogy a hajrához közeledve ötpontos előnyre tettünk szert, és bár a hazaiak nekifutottak a felzárkózásnak, végül behúztuk a játszmát, életben tartva a reményt, hogy a hatodik helyről várhassuk az alapszakasz utolsó harmadát (20-25).

Nem tartott azonban sokáig az örömünk, a negyedik játszmában ismét azzal az önfeláldozóan mezőnyöző Jászberénnyel találtuk szemben magunkat, mint az első két szettben. Elszántabbnak tűnt a hazai csapat, és – bár a hajrában sokat faragtunk hátrányunkból – végül megérdemelten nyerte meg a negyedik szettet és ezzel együtt a mérkőzést is (25-21).

Csapatunk február nyolcadikán folytatja, az ellenfelünk kiléte a szombati Kaposvár–Vasas, illetve a vasárnapi Nyíregyháza–Békéscsaba meccs végkimenetelétől függ.

Tóth Gábor:Semmi meglepetést nem okozott a Jászberény. Ismét nyert helyzetből hagytunk itt egy pontot, aminek nem lett volna szabad megtörténnie. Kétféleképpen tud sportolni az ember: vagy hideg robotként betartja és végrehajtja az utasításokat, vagy ezer fokon égve, extrákat nyújtva hozza ki magából a maximumot. A számok alapján nem voltunk se jobbak, se rosszabbak, mint korábban, de a csapatnak választania kell a fenti két út közül, mert pillanatnyilag egyikben sem vagyunk túl jók. Nem maga a vereség fáj, hanem hogy a Jászberény sokkal motiváltabb volt, mint mi.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!