Kézilabda
Török Lilly

Röplabda: győztes nyitány a rájátszás első körében

Publikálva: 2024.04.20 Frissítve: 2024.04.20 Röplabda

3-0-s sikert arattunk a Kispest SE ellen.

Az alapszakasz lezárultát követően egy hónapig nem játszott tétmérkőzést csapatunk, ám szombat délután újra harcba szálltak. A rájátszás 9-11. helye között folytatódhatott számunkra a bajnokság, melynek első összecsapásán hazai pályán fogadhattuk a Kispest SE alakulatát. Az alapszakasz során mindkét mérkőzés a mi sikerünkkel zárult a kispestiek ellen, ezúttal is erre törekedett együttesünk.

A vendégek kezdték jobban a rájátszás első meccsét, a találkozó korai szakaszában járva 7:4-es hátrányba kerültünk, így Bene Róbert nem is várt sokat az időkéréssel. A szünet jót tett nekünk, zsinórban hat pontot szerezve kihasználtuk ellenfelünk hibáit és 10:10-nél egyenlőt mutatott az eredményjelző. 18:14-nél újra a Kispest SE került lépéselőnybe, ám a végjátékhoz közeledve kettőre felzárkóztunk. Vigh Arianna eredményességével 23:22-nél fordítottunk, majd Kardos Bogi és Kindrusz Doroti pontjai eldöntötték javunkra az első szettet.

A második etapot mi indítottuk hárompontos előnnyel, ami később 14:7-nél hétre nőtt. A lányok nagyon magabiztosan játszottak a megnyugtató előny tudatában, amit tartani is tudtak végig a szett során. Kérdés sem fért hozzá, hogy a második szettet is behúzzuk, ami 25:17-re meg is történt.

A harmadik felvonásban is domináltuk a pályán folyó játékot, 14:10-nél ismét előnyt jegyezhettünk. A négypontos fórból pedig nem volt megállás, Briga Zsanett pontot érő sáncával már 21:13-ra vezettünk. Jakab Bogi pontja pedig nemcsak a szettet, de a meccset is lezárta, mely a mi 3-0-s sikerünkkel végződött.

Bene Róbert a mérkőzés végén így nyilatkozott: 
– Először is gratulálok a lányoknak, fontos lépés volt ez a 3-0-ás győzelem a jelenlegi célunk felé. Vannak bizonyos dolgok. amelyekkel elégedett vagyok, de az UTE ellen többre lesz szükség.

Női NBI rájátszás 9-11. helyért, 1. forduló

2024. április 20. 15:00, Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok

MTK Budapest‒Kispest SE 3-0 (22, 17, 17)

Játékvezetők: Varjasi M., Gyulai G.

MTK Budapest: Kindrusz 8, Endrődi 1, Jakab 9, Vigh 12, Kardos 10, Briga 7. Csere: Divényi (liberó), Bánki 3, Réthelyi, Darvas 2.

Vezetőedző: Bene Róbert

Kispest SE: Rózsa 1, Gyűrűs 2, Lisztes 6, Bakai 10, Puskás, Rácz 5. Csere: Horváth, Karkusz (liberó), Béni, Kőszegi 2, Horváth, Törköly, Molnár 3.

Vezetőedző: Takács Gergely

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!