Keresés

Negyedik hely a csapatbajnoki döntőn

Publikálva: 2019.09.08 Frissítve: 2019.09.13 Atlétika

Nem sok hiányzott atlétáinknak a dobogós helyezéshez.

Az MTK Budapest atlétika-szakosztálya a hétvégén az UTÉ-val alkotott egy csapatot a székesfehérvári csapatbajnokság döntőjében, ahol végül 310 ponttal a negyedik helyen zártunk a Budapest Honvéd, a GEAC-Ikarus és a Pannon Duo mögött.

A szombati nyitó napon Szabó Beatrixnek szurkolhattunk először, aki 11.75 méterrel a harmadik helyet szerezte meg hármasugrásban. Nem sokkal ezután dr. Nguyen Anasztázia utcahosszal nyerte a 100 métert, annak ellenére, hogy az idei évben már főként a távolugrásra koncentrál. A nap legkellemesebb meglepetése ezután következett, ugyanis Moravcsik Angéla óriási egyéni csúccsal, 59.64-gyel megnyerte a gerelyhajítást. Krizsán Xénia 48.21-es dobásával a negyedik lett. 

Ahogy azt már megszokhattuk, női rúdugrásban is értékes pontokat szereztünk. Szabó Diana 3.80 méterrel második lett, míg Hornácsik Gréta 4., Németh Kitti pedig 5. helyen végzett. A nap végén, férfi súlylökésben Magyari Zoltán a 14. helyet kaparintotta meg, a női 4X100-as váltó pedig a harmadik legjobb időeredménynek örülhetett.

A második nap is harmadik hellyel kezdődött, köszönhetően Nagy Marcell 4.75 méteres teljesítményének rúdugrásban. Ezután Szabó Beatrix 7. lett magasugrásban, majd Deutsch Domonkos a 10. helyet szerezte meg hármasugrásban.

Vasárnap sem maradtunk aranyérem nélkül, hiszen dr. Nguyen Anasztázia hozta a papírformát, és megnyerte a távolugrást. A hétvége utolsó kék-fehér érdekeltségű számában Petz Barnabás harmadik lett gerelyhajításban, míg Magyari Zoltán 6., Jancsik Tamás pedig 7. pozícióban zárt.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!