Atlétika
Nemes Rita

Nagy pofonba szaladtunk bele

Publikálva: 2017.12.04 Frissítve: 2017.12.04 Kosárlabda női

Nem egészen egy félidőn át tudtuk tartani magunkat Győrben, a tavalyi negyedik otthonában.

A női kosárlabda NB I 9. fordulójában, négy hét szünet után tért vissza a Nagy Dóra vezette MTK Budapest. A lányok vaásnap a Euro Cup csoportköréből továbbjutó, az NB I-ben jelenleg második helyen tanyázó CMB Cargo UNI Győrhöz látogattak.

Mindkét oldalon egy-egy visszatérőnek örülhettek a szakvezetők, csapatkapitányunk Székely-Horváth Zsuzsanna még októberben szenvedett nyaksérülést a Vasas Akadémia ellen, de vasárnap harcra kész volt. A túloldalon Laklóth Anna térdsérülésből felépülve szállhatott be, immáron egészségesen a győri padról.

Legjobb kezdő ötösünkkel nyitottunk, Horváth Betti, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Székely-Horváth Zsuzsi és Andrijana Cvitkovic azonban nehezen lendült játékba. 7-0 után Andy duplájával és Betti hármasával kapaszkodtunk, a gyűrű alatt kezdetektől bivalyerősnek bizonyuló Győrre.

18-9-re húztak el az első negyed közepéig, amikor Nagy Dóra kikérte első idejét. A folytatás, a padról beszállók segítségével kiegyenlített lett, különösen a két éve még győri mezben pattogtató Koch Dóra érkezett külön motivációval, triplája pedig az etap végén mondhatni meccsben tartotta a lányokat.

Dorci 2+1-es energikus betörésére bár válaszolt Völgyi Péter együttese, tíz ponton belül sikerült maradni a második tíz perc derekáig. Szabó Flóra is hatalmas segítség volt a második egységben, de a kezdetektől pályán maradt Betti is agresszív és pontos volt támadásban. 39-28-nál jött Nagy Dóra második időkérése, mivel a tízpontos látótávolságból kezdtek kicsúszni lányaink.

Innentől lassult le különösen a játékunk, félidőig meg sem állt 48 pontig a Győr, újabb energiát pedig a második félidőben sem sikerült mozgósítani.

Mindössze a nagyszünet után szerezte Zsuzsi első hárompontosát, azonban a hazaiak amerikai-magyar különítménye Fields, Goree és Krivacsevics révén folyamatosan termelte a pontokat.

20 pont fölé nőtt a különbség, mikor Nagy Dóra még utolsó ébresztőt fújt, ám a közben 60 pontot elérő győriek ritmusát nem lehetett megtörni. Játékunk sebességét a szinte végig karmesterkedő Bettin kívül Andy, Dorci és Flóra próbálta diktálni, de az ellenfél nyomását nem bírtuk el, védekezésben hol sikerült váltásokkal meglepni a Győrt és labdákat lopni, hol könnyedén kihasználták magassági fölényüket és megbüntették hibáinkat.

Végeredmény: CMB Cargo UNI Győr – MTK Budapest 92-53 (24-16, 24-15, 26-16, 18-6)

Pontszerzőink:

Horváth Bernadett 14/9 pont, Andrijana Cvitkovic 12, Szabó Flóra 9, Koch Dóra 8/6, Adamecz Lilla 4, Székely-Horváth Zsuzsanna 3/3, Wéber Fruzsina 2, Szabó Bettina 1

Részletes statisztikát ITT találnak.

Nagy Dóra: – Huszonöt percig egész jó meccset játszottunk a Győrrel, a hajrára azonban elfáradtunk és szétestünk. Ekkor már pontatlanul dobtunk, és nem ment a lepattanózás sem.

Női kosarasaink 1-7-es mérleggel a tabella 10. helyén maradtak, jövő szombaton azonban hazai környezetben térhetnek a vissza a hosszú szünet után, immáron – megannyi tanulságot hordozó – tétmeccsel a lábukban. Vendégünk az öt győzelemmel álló, negyedik helyezett ZTE NKK lesz.

December 9. 18:00 óra MTK Budapest – ZTE NKK Városmajori Kosárcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!