Atlétika
Nemes Rita

Nagy falatnak bizonyult a Dunaújváros

Publikálva: 2017.02.19 Frissítve: 2017.02.19 Kézilabda

Ezúttal nem tudta borítani a papírformát az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Dunaújvárosi Kohász KA – MTK Budapest 33-20 (14-8)
Városi Sportcsarnok, 500 néző
Vezette: Rózsahegyi, Hantos

DKKA: Oguntoye, Csapó – Takács D. 3, Szalai 6, Micsijevics 4, Grosch 4, Rácz-Vincze, Klujber 3, Hornyák 1 (1), Kovács A. 2 (1), Cifra 1, Molnár B. 5, Karnik 1, Gindeli, Nick 2, Kudor 1
Vezetőedző: Zdravko Zovko

MTK Budapest: Abramovics, Hlogyik, Putz – Tóth E. 2, Nyikolajenko 2 (1), Szádvári 1, Slakta, Horváth D., Márton, Kovács G. 1, Blaubacher 1, Dakos, Termány 7, Hosszu 1, Háfra 3, Gorilszka 2
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1
Kiállítások: 8, ill. 14 perc
A mérkőzés alakulása: 9. perc: 5-4; 14. p.: 8-4; 24. p.: 11-6, 29. p.: 14-7, 34. p.: 18-10, 43. p.: 23-13, 55. p.: 29-19

A K&H női kézilabda liga 14. fordulójában az MTK Budapest a negyedik helyezett Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia otthonába látogatott.

A Dunaújváros kezdte jobban a mérkőzést, de az első tíz percben még tartani tudta ellenfelével a lépést az MTK Budapest: 5-4-nél az egyenlítésért támadhattak a kék-fehérek. Ezt követően azonban pontatlannál, kapkodóvá vált a vendégek játéka, elsősorban a ziccerek befejezésénél hiányzott a múlt héten látott higgadtság. Oguntoye Viktória minden egyes bravúrjával egyre görcsösebbé váltak Golovin Vlagyimir tanítványai, akik így végül hatgólos hátrányban vonulhattak pihenőre.

Sajnos a második félidőben sem igazán változott a játék képe: a fővárosiak rengeteg ki nem kényszerített hibát vétettek, az EHF-kupagyőztes dunaújvárosiak pedig köszönték a lehetőséget, és minden egyes pontatlanságot keményen megbüntettek. Golovin Vlagyimir hiába kért időt 24-13-nál, érdemi változás már nem történt a hátralévő időben, a DKKA könnyen otthon tudta tartani a két pontot.

Most két hét pihenő vár az MTK Budapestre, amely március negyedikén a EUbility Group-Békéscsabai ENKSE-t látja vendégül az Elektromos Csarnokban.

Golovin Vlagyimir:Másra számítottunk, kicsit túlizgultuk a mérkőzést. Nagyon sok ziccert kihagytunk, ezzel óriási előnyt adtunk a hazaiaknak, amit ők kegyetlenül kihasználtak.
György László: Jót tett nekünk a szerdai, mosonmagyaróvári kupamérkőzés. A védekezésünk különösen tetszett, kemények, masszívak, erőszakosak voltunk, ez meghozta a győzelmet.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!