Atlétika
Nemes Rita

Kézilabda: a pénteki összecsapás jelszavai: küzdés, nagy szív és egységes csapat

Publikálva: 2023.10.04 Frissítve: 2023.10.03 Kézilabda

Nem lesz egyszerű, de nyerni kell Székesfehérváron!

Több mint két hét kihagyás után folytatódik a K&H Liga pontvadászata, amely során pénteken ‒ 18:00 órától ‒ az Alba Fehérvár KC vendégei leszünk. Tétmérkőzésen utoljára szeptember végén az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatát fogadva léptünk pályára, de nem tudtuk megnehezíteni a zöld-fehérek dolgát, 41-19-es eredménnyel záruló találkozón szenvedtünk vereséget.

Ellenfelünk hasonlóan kezdte az idényt, mint a mi, a négy bajnoki forduló egyikén sem sikerült pontot szerezni. A szezont a DVSC SCHAEFFLER elleni 31-23-as vereséggel kezdték, majd Dunaújvárosban maradtak alul két góllal. Ezután ismét hazai környezetben, a Békéscsabát látták vendégül, ott 35-31-es vendégsiker született. Szeptember végén pedig Mosonmagyaróváron kaptak ki tizenkét találattal. Éppen ezért lesz nagyon nehéz a székesfehérvári kiruccanás, ugyanis ‒ hozzánk hasonlóan ‒ az Alba Fehérvár KC csapata is éhezik a sikerre.

Ellenfelünknél történtek változások a tavalyi bajnoksághoz képest, először is a vezetőedzői posztot a 2023/24-es szezonban már Horváth Roland tölti be. A legutóbb az Érd alakulatát irányító szakemberen kívül a játékoskeretbe is érkeztek új emberek: a montenegrói légiós, Milica Andusics, Kocsis Bettina, Kövér Luca, Orbán Laura. Góllövőlistájukat is az egyik új igazolás vezeti, a junior válogatott beállós, Kövér Luca tizenhétszer talált be, őt pedig a Tamara Smbatian követi tizenhat és Utasi Linda tizenöt góllal.

Vágó Attila: ‒ Nagyon fontos mérkőzés előtt állunk, pénteki ellenfelünk, az Alba Fehévár KC is hasonlóan kezdte a bajnokságot, mint mi.  Ezt a találkozót elsősorban az akarati tényezők fogják eldönteni, melyik csapat küzd jobban a két pontért. A sikert e mellett a nagyobb szív és az egységesebb csapat hozhatja meg.

K&H Liga női kézilabda-bajnokság, 5. forduló

2023. október 6. 18:00, Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok

Alba Fehérvár KC‒MTK Budapest

Játékvezetők: Paska D., Vastag S.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!