Keresés

Nagy Dórát kérdeztük a csonka szezonról

Publikálva: 2020.03.25 Frissítve: 2020.03.25 Kosárlabda női

„Látni szerettem volna, hová jutunk el, de az élet ezt felülírta”

A koronavírus-járvány miatt a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége lefújta az összes versenysorozatát, így idén nem hirdetnek bajnokot a női amatőr NB I Piros csoportjában sem. Kosárlabdacsapatunk 19 mérkőzést tudott lejátszani a 26-ból, és 10 győzelem mellett 9 vereséget jegyzett, ezzel a 7. helyen állt, amikor befejezettnek nyilvánították a bajnokságot. Az MTK Budapest edzőjét, Nagy Dórát kérdeztük a szezonról.

– Várható volt és észszerű döntésnek tartom, hogy leállították a bajnokságot. Fontosabb az egészség, mindegy, hol állunk a tabellán, a lényeg az, hogy minél hamarabb legyünk ezen túl. Picit természetesen el voltam keseredve, ugyanis az utóbbi hetekben látszott, mennyit fejlődött a csapatunk a szezon alatt, és egyre jobban teljesítettünk a bajnoki mérkőzéseken – mondta a szakember. – A középmezőnyben megragadtunk, mindig ott voltunk a hatodik hely közelében, kitűnő meccseket játszottunk, illetve kezdtünk összeszokni. Mindenki hozzá tudott tenni valamit a csapat teljesítményéhez, még azok is, akik kevesebb lehetőséget kaptak, hiszen ők edzésen tudták segíteni a társakat. Látni szerettem volna, hová jutunk el, de az élet ezt felülírta, és ilyenkor nem a kosárlabda a legfontosabb.

Nemcsak a felnőtteket, hanem az összes korosztályt érintette a szövetség döntése, ám így sem kell lemondaniuk kosárlabdázóinknak a mozgásról. Dóra és a stábja temérdek otthon végezhető gyakorlatot dolgozott ki, melyet minden korosztályban örömmel végeznek sportolóink.

– Hétfőtől elkezdtük a digitális edzéstervet alkalmazni, és nagyon jól sikerült ennek az elindítása. Az egésznek a szellemi atyja Konta Gyula, aki hihetetlenül jól összerakta ezt a programot. Hétről hétre haladunk, és próbáljuk úgy csinálni, hogy a körülményektől függetlenül elvégezhető feladatokat kapjon mindenki. Ha esetleg van még olyan, aki ki tud menni, akkor arra is biztosítottunk megfelelő gyakorlatokat. Háromkor nyitottuk meg a rendszert, nyolcig lehetett végrehajtani a feladatokat. Akadtak olyan gyerekek, akik öt-tíz perc alatt küldték vissza az elkészített teszteket, de a felnőttek közül is volt, aki serényen érdeklődött, ő volt-e az első, aki elvégezte a napi adagot. Örömteli tapasztalni, hogy mindenki mekkora lelkesedéssel vetette bele magát az ilyen típusú oktatásba, ebben a nehéz időszakban ez nagyon fontos, hiszen ez segít összetartani a szakosztályt.

Pillanatnyilag csapatunk edzője nem tudja, mi vár rájuk, ha újra visszaáll az élet a régi kerékvágásba, és ismét elkezdődik a bajnokság.

– Nagyon távolinak tűnik a folytatás, ezért nem tudom megmondani, mik a tervek és célkitűzések, ha visszatérünk. Még nagyon az elején vagyunk ennek, egyelőre örülök, hogy az online tanítás sikeresen elindult. A lényeg az, hogy mindenki jól van, és akinek kell, annak tudjunk segíteni!

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!