Kézilabda
Poczetnyik Luca

Kosárlabdában lefújták az összes itthoni bajnokságot

Publikálva: 2020.03.18 Frissítve: 2020.03.19 Kosárlabda női

A koronavírus terjedése miatt ebben a bajnoki idényben itthon nem kosaraznak tovább.

Nehéz döntést hozott meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, de most a nehéz döntések idejét éljük: befejezettnek nyilvánította a 2019/20-as idényt. Az összes bajnokságot. Vagyis férfit, nőit, felnőttet, utánpótlást – mindegyiket. A férfibajnokság élvonalában öt forduló volt hátra az alapszakaszból, a női NB I A-csoportjából csak egy, illetve egészen pontosan négy mérkőzés.

Itt egyetlen nap hiányzott csak a befejezéshez… Így viszont a női Magyar Kupa az egyetlen olyan hazai versenysorozat, amelyet sikerült ebben az évadban, sőt ebben a naptári évben a pályán lezárni.

Mielőtt határozatot hozott, az MKOSZ előzetesen megkérdezte az első és a második vonal klubjait arról, hogy miként állnak a bajnokság folytatásához. Tudunk olyanról, főleg férfivonalról, amely szívesen folytatta volna, akár hosszabb szünet után is – nyilván azok a csapatok játszottak volna leginkább tovább, amelyek jó idényt futottak, előkelő helyezésre volt kilátásuk.

A beérkezett vélemények alapján azonban döntő többséget kapott az a javaslat, hogy az idényt azonnali hatállyal függesszék fel. Ezt elfogadva döntött a szövetség elnöksége úgy, hogy befejezettnek nyilvánítja a 2019/20-as bajnokságokat. Bajnokot nem hirdetnek, ahogy kieső sem lesz idén. A nemzetközi porondra való kilépéssel kapcsolatosan ezúttal nem született döntés.

Íme a hivatalos határozat.

Ami minket illet, a napokban szezonértékelőt tervezünk közölni a TFSE-MTK élvonalbeli női, az MTK Budapest másodosztályú női, valamint az MTK ELITE Basket másodosztályú férficsapatáról.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!