Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Miénk volt a legjobb csapat!

Publikálva: 2017.05.30 Frissítve: 2017.05.30 Karate

S. Kovács Ádám, a karateszakosztály igazgatója értékelte együttesünk hétvégi szereplését.

– Gondoltátok volna, hogy ilyen jól fog sikerülni a verseny?

– Nem tudtuk, hogy mire számítsunk, hiszen ez volt az első magyar bajnokság, ahol már olimpiai sportág volt a karate, de természetesen szerettünk volna minél jobban szerepelni. Szerencsére sikerült úgy felkészülnünk, hogy toronymagasan megnyerjük a csapatversenyt.

– Változtatott a szakosztály életében az, hogy olimpiai sportág lett a karate?

– A sportág életében látható némi átalakulás. Válogatott szinten komolyabban veszik a karatét, és látjuk, mindenki nagyobb sebességbe kapcsolt, hogy ott legyen 2020-ban az ötkarikás játékokon. A mi házunk táján nagy változás nincsen, hiszen nem ütünk, vagy rúgunk máshogy, mint eddig, de szeretnénk, ha néhány fiatal sportolónk 2020-ig olyan fejlődésen menne keresztül, hogy ott legyenek Tokióban.

– Tehát nem az olimpia miatt volt ekkora az érdeklődés az MTK Budapest részéről.

– Ez alapvető a mi egyesületünknél, mert remek közösség és csapat alakult ki az utóbbi időben. Az első nap a piciket a felnőttek biztatták, második nap pedig a gyerekek szurkoltak a felnőtteknek. Nemcsak eredményekben, de szurkolásban is mi voltunk a legerősebbek.

– Volt olyan eredmény, ami különösen meglepett?

Nem mondanám. Inkább az lepett meg, hogy ennyivel erősebbek voltunk a többi klubnál, mert tavaly szorosabb volt a verseny. Ráadásul az olimpia miatt idén mindenki hatványozottan meg akarta mutatni, mit tud, talán néhány versenyzőt ez görcsössé is tett. A mi szakosztályunk már hét éve működik, az utolsó négy évben pedig igen jó eredményeket értünk el, így nem volt újdonság számunkra ez a versenyhelyzet.

– Mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ilyen domináns legyen a karateszakosztályunk?

– Minimum ez a munka szükséges, de jó lenne még erre rátenni egy lapáttal. Az egyesület támogatására is számítunk; a karate az MTK Budapest egyik sikersportágává nőtte ki magát, hiszen ritka, hogy bármelyik sportban ilyen szinten domináljon a klub az országban. Rengeteg olyan karatézónk van, akik – immáron – olimpiai kvalifikációt adhatnak a csapatnak. 

(Képek: Instagram)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!