Atlétika
Szentgyörgyi Zita

Majorosi megállíthatatlan

Publikálva: 2018.01.18 Frissítve: 2018.01.18 eSport

Kettős győzelem a Mennyei Megyei ellen, Majorosi Krisz négyszer volt eredményes.

Mennyei Megyei – MTK Budapest 2-3

A Ciprus – Kurtsits, Czifra Ati, Latyak, Slider – Majorosi, Károáti, Bazsi, Rácz Bandi, Balásfalvi – Pedro összeállítású csapat lépett pályára a Mennyei Megyei „otthonában" megrendezett első mérkőzésen. Csapatunk jól kezdte a találkozót, Balásfalvi a 10. percben lőhetett, de a becsúszó lábak blokkoltak. A 15. percben viszont már az előny is megszületett.

Ciprus vágta ki a labdát Balásfalvihoz, aki Rácz Bandihoz fejelt, középpályásunk pedig hibátlanul indította Majorosi Kriszt, a jobbszélső pedig elemi erővel lőtt a hosszú felsőbe (0-1).

Tovább fokoztuk a nyomást, a 24. percben ismét Majorosi lőtt, de a gólvonalról tisztázott ellenfelünk. A kihagyott ziccert követően pedig jött a hidegzuhany. A félidő utolsó pillanataiban Bohus adott be a bal szélről, Kovács pedig a kapunkba fejelt (1-1).

A szünetet követően az öltözőben maradtunk és az 53. percben fordított a Mennyei. Kalmár „Kolbász" Zsolt, az U21-es válogatott játékosa lőtt a jobb alsóba (2-1).

A második kapott gól után valami megváltoztt a csapat játékában, pozitív irányba. Gyorspasszos, mutatós játék indult, aminek már a 61. percben meglett az eredménye. Balásfalvi a bal szélen futott el, lőtt passzt eresztett meg a középen összegyűlt tömegbe, ahol Majorosi Krisz reagált a leggyorsabban, és a labda útjába rakta lábát, megszerezve az egyenlítő-találatot (2-2).

A 72. percben Bazsi és Rácz Bandi is próbálkozott, de előbb a kapus, később a kapufa mentett. Két perccel később ismét Bandi lőtt, de nem talált kaput. A 78. percben viszont jött a dráma.

Szabadrúgáshoz jutottunk, amit Horvát Bazsi passzolt Bandinak, irányítónk kapásból felpörgette a védők mögé a labdát, amit Majorosi Krisz igazítás nélkül bombázott védhetetlenül a jobb kapufa mellé, megszerezve saját maga – és csapata – harmadik találatát (2-3).

A 93. percben volt még lehetősége ellenfelünknek, de Kalmár a kapu fölé lőtt, így három pontot szereztünk az első mérkőzésen.

MTK Budapest – Mennyei Megyei 3-1

A második találkozóra változtattunk a kereten. Balásfalvi visszatért eredeti posztjára a védelem bal oldalára, Fruzsi lett a balszélső, középpályán pedig Bazsi helyett újoncot avattunk, Rózsa Donát személyében.

A 6. percben az első tétmérkőzésén szereplő Donát indult meg, szabálytalanul buktatták őt a kaputól 18 méterre, Gyüre sárga lapot kapott megmozdulásáért. A pontrúgásból nem alakult ki komolyabb helyzet. A 9. percben Pedro vezette a labdát a kapusra, de hibázott ziccerben, majd Majorosi labdájából Fruzsi sem talált kaput.

A 20. percben Ciprust tornáztatták meg a Mennyei támadói, de kapusunk úszott a levegőben és remekül védett.  A 34. percben kettős probléma sújtotta ellenfelünket. Pedro bokáját rúgták ki hátulról a büntetőterületen belül, a játékvezető a büntetőpontra mutatott, majd a vétkes Gyüre megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. 

A pontrúgáshoz Balásfalvi Zoli állt oda, és nem hibázott volt csapata ellen, higgadtan középre gurítva értékesítette a büntetőt. (1-0)

A félidő lefújásáig nem alakult ki komoly helyzet, így előnyben vonulhattunk pihenőre. A második játékrészben pedig már az egyéni villanások hozták meg az eredményt.

Az 58. percben Majorosi Krisz vándorolt át a bal szélre, befelé cselezett, majd belsővel lőtt, a labda gyönyörű ívet írt le, ahogyan a bal felső sarokba szállt védhetetlenül (2-0).

A 63. percben ismét Majorosi lőtt, de védett a kapus, majd Ciprus tett hasonlóan Kalmár lövésénél. A 71. percben Rácz Bandi gondolt merészet, és a kaputól 40 méterre kezdett szólóba. 3-4 védő sem tudta megállítani, majd hirtelen a kapussal került szembe és nem hibázott, a bal alsó sarokba gurított (3-0).

A harmadik gólra rögtön jött a válasz, balról íveltek középre, Kovács pedig a hálóba fejelt (3-1). Az eredmény ezt követően nem változott, így továbbra is listavezetőként várjuk a következő fordulót.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!