Atlétika
Vári Péter

Luca, dominikai ellenfelet kapott

Publikálva: 2016.11.15 Frissítve: 2016.11.15 Taekwondo

Elkészült a november 16-20-ig a kanadai Burnaby-ban rendezendő junior világbajnokság sorsolása. Csütörtökön lesz először magyar érdekelt, Patakfalvy Luca személyében.

A szerdán kezdődő junior vb-n négy magyar lép majd pástra. Először  a junior Európa-bajnok, a Brüll Alfréd Akadémia tagja, Patakfalvy Luca lesz érdekelt, aki november 17-én a dominikai Franny Pena Garcia ellen kezd a legjobb harminckettő között a 46 kg-osoknál. 
 
Egy héttel a junior világbajnokság rajtja előtt érkezett Kanadába a négyfős magyar küldöttség, hogy az Észak-Amerikában élő, januárban visszavonult klasszis, Gonda Ivett segítségével is könnyebben ráhangolódjon az év utolsó nagy megmérettetésére.
 
A kanadai Burnaby ad otthont az idei junior világbajnokságnak november 16-20-ig, ahol a magyar csapat négy fővel (Patakfalvy Luca, Gadácsi Dorottya, Práth Bence és Egyházas András) képviselteti magát.
Hosszú felkészülésen vagyunk túl, mind a világranglista versenyeket, mind az edzőtáborokat tekintve. Együtt készültünk Tatán a svájciakkal és nemrég egy igen elit környezetben, Belgiumban készültünk a junior világbajnokságra – adott képet a háttérben zajlott munkáról Tóth Balázs válogatott edző, aki a fiatalokkal egy héttel a világverseny előtt utazott Észak-Amerikába. Kanadában Gonda Ivett látja vendégül a csapatot, aki idén hagyott fel a taekwondóval az olimpiai kvalifikációs versenyt követően. – Azért jöttünk hamarabb, hogy leküzdjük az időeltolódás okozta fáradtságot. Ugyan négy főből áll a versenyzői keretünk, erős csapattal vágunk neki a versenynek. A cél, hogy a sportág történetében először éremmel térjen haza a küldöttség a junior világbajnokságról, amire reális esélyünk van.
 
A fiatalok már túl vannak az első átmozgató edzéseken, már csak a finomhangolás zajlik. A versenyzőkön kívül Lányi Tamás bíró is képviseli a magyar színeket a vb-n.
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!