Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Taekwondo: két bronzéremmel zárult számunkra az Európa Játékok

Publikálva: 2023.06.26 Frissítve: 2023.06.26 Taekwondo

Patakfalvy Luca után Bailey Kelen is a harmadik helyen végzett Lengyelországban.

Az Európa Játékok taekwondo programjának zárónapján Bailey Kelen lépett pástra a mieink közül. A 87 kilogrammosok között az első meccsén Vladyslav Bondarral csapott össze. Az első pontokat ugyan Kelen szerezte, de hamar jött az egyenlítés és a fordítás is. 4-4-nél egyenlőt mutatott az eredményjelző, ám 7-4-re az ukrán lépett el. Versenyzőnk a menet vége előtt egyenlített, sőt fordított is, és nagy izgalmak közepette 11-10-re hozta az első felvonást.

A második menet sokáig egyenlő állás mellett zajlott, amiről 10-4-re Kelen mozdult el, ám ellenfele nemcsak egalizált, hanem előnybe is került, ami elegendő volt ahhoz, hogy 12-10-re elvigye az etapot. A mindent eldöntő harmadik menetben Kelen gyönyörű fejessel kezdett, ám egy perc küzdelem után így is Bondar állt jobban. Ismét idegőrlő végjátéknak lehettünk szemtanúi, ahol Kelen hosszú lába és látványos találata meghozta a negyeddöntőbe jutást.

A legjobb 8 között a szlovén Patrik Divkovic várt kék-fehér sportolónkra; egymástak estek a felek az első menet elején, fél perc után 2-1-re vezetett Kelen. Másfél perc után fordult a kocka, Divkovic találataival, illetve a videózás után egy fejest is megítéltek a szlovénnek, amivel 8-2-es előnyre tett szert, amit már nem engedett ki a kezéből, és behúzta az első etapot. A második menetben is két-három ponttal vezetett Divkovic, Kelen későn kezdett el hajrázni, nem tudott már egyenlíteni, így 2-0-s vereséget szenvedett a negyeddöntőben.

Kelen vigaszágon folytathatta a versenyzést, hiszen Divkovic a döntőig verekedte magát, így a bronzmeccsen a török Enbiya Taha Bicer ellen harcolhatott sportolónk. Egy-egy intéssel indult a menet, az etap felénél pedig a török volt egypontos előnyben. Sajnos Kelennek meglett az öt intése, ami a török sikerét jelentette az első felvonásban. A második menet elején Bicer ragadta magához az előnyt, Kelen azonban gyorsan egalizált, és egy perccel a vége előtt 9-8 volt a fórunk. Idegtépő hajrá következett 16-16-os állás után, és versenyzőnk óriási küzdelemben kiharcolta a harmadik menetet.

A döntő felvonásban ugyan hárommal ellépett a török, de Kelen egy fejessel egyenlített, és 5-5-ös állásról nézhettünk elébe az utolsó egy percnek. Kelen előbb 7-5-re, majd 10-5-re húzott el, a töröknek már a videózás sem hozott pontot, így sportolónk a dobogó harmadik fokára állhatott fel az eredményhirdetésen.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!