Atlétika
Jankovics Dániel

Kupagyőztes a Pro Clubs csapatunk

Publikálva: 2017.12.31 Frissítve: 2017.12.31 eSport

Már a HPCL Karácsonyi Kupa is a miénk.

A tornát a Magyar Pro Clubs Bajnokság (HPCL) kérésére az Infernolan Team szervezte, és sikerült erős mezőnyt összehozni. Külön érdekesség volt, hogy nemcsak az igazolt sportolók, hanem próbajátékosok is részt vehettek a tornán, volt olyan csapat, amely keretének harmadát „vendégjátékosokkal" töltötte meg.

Nem kerültünk könnyű csoportba, az élvonalbeli Wonder Stag eSport, a DVSC és a Reál Lejendász ellen kellett a továbbjutásért mérkőzni. Az első találkozón a Wonder Stag ellen Latyak duplázott, és Bazsi is betalált, így sikerült a győzelmet megszerezni. A második mérkőzésen a DVSC másodosztályban vitézkedő csapata volt az ellenfél, itt Majorosi Krisz szerezte az egyetlen találatot. Hat ponttal álltunk a csoportban, az első hely már biztosan a miénk volt, talán ennek is tudható be, hogy a Reál Lejendász ellen nem jött ki a lépés. Ellenfelünk kapusa remek napot fogott ki, és a 90. percben a gyors kontrájuk is jól sikerült, így a csoportot két győzelemmel és egy vereséggel zártuk.

A negyeddöntőben a DVTK volt az ellenfél, akik nem ismeretlenek számunkra. A rendes játékidőben döntetlen lett a vége, Fruzsi és Rácz Bandi góljaival kétszer is válaszoltunk ellenfelünk találataira, így következhetett az aranygól rendszerű hosszabbítás, amit mi fogadtunk jobban. Kurtsits beívelését Rácz Bandi váltotta góljra, a felsőlécről pattant a kapuba fejese.

Az elődöntőben az élvonalban játszó Kabbe a Passzt csapata érkezett, akikkel a bajnokságban már találkoztunk, akkor kettős győzelmet arattunk, összesen hét gólt lőttünk nekik. Ezúttal is sikerült felülkerekedni rajtuk, Bazsi duplázott, és Fruzsi is betalált, így a döntőbe jutottunk.

Az aranyéremért folytatott harcban a Dr. Relax eSport volt az ellenfelünk. Számukra kedvező volt a torna szabálya, hogy próbajátékosokkal is lehet játszani, hiszen a keretük jelentős részét más bajnokságokban szereplő játékosok adták. Két erős védelem került szembe egymással, így a gól nélküli döntetlent követően érkezhetett az aranygól. Ahogy a DVTK ellen, most is nekünk feküdt jobban a hosszabbítás, és a „babzsákosok" nem találtak ellenszert Majorosi Kriszre. Szabadrúgást követően vezettünk kontrát, Rácz Bandi indult meg a labdával, két ember között passzolt Krisz elé, aki tökéletes labdaátvétel után lőtt a hálóba, a virtuáliis dobogó legfelső fokára lőve csapatunkat.

Poór „Pedro" Tamás így értékelte a tornát: – Izgalmas kupán vagyunk túl, ami számunkra kicsit meglepő eredménnyel zárult. A halálcsoportba kerültünk – kapus nélkül – így én álltam be a ketrecbe, de a csoportunkat sikerült megnyerni, majd utána is nehéz ágon, szoros meccseken jutottunk el a döntőig, ahol a védekezésünk tökéletesen összeállt és sikerült hoznunk a védekezésből indított hatékony kontrajátékot, amit már hónapok óta gyakorlunk és fejlesztgetünk az erős csapatok ellen. Tökéletes évzárás volt, egyben remek felkészülési tapasztalat, ami hatalmas siker, reméljük ez nagy lökést ad a hatékony folytatáshoz, hiszen láthattuk, hogy „vékony kerettel", mezőnyjátékossal a kapunkban is képesek vagyunk a győzelemre.

MTK Budapest – Wonder Stag eSport 3-1
G: Lakó (2), Bazsi

MTK Budapest – DVSC 1-0
G: Majorosi

MTK Budapest – Reál Lejendász 1-2
G: öngól

MTK Budapest – DVTK 2-2 (aranygóllal 3-2)
G: Fruzsi, Rácz Bandi (2)

MTK Budapest – Kabbe a Passzt 3-1
G: Bazsi (2), Fruzsi

MTK Budapest – Dr. Relax eSport 0-0 (aranygóllal 1-0)
G: Majorosi

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!