Atlétika
Szabó Beatrix

Esport: Majorosi Krisztián csoportelső a nemzetközi eFootball-kupán

Publikálva: 2023.10.19 Frissítve: 2023.10.19 eSport

Egyesületünk 1v1 játékosa a cseh-magyar közös rendezésű versenyen csoportját megnyerve jutott tovább a legjobb tizenhat közé.

Október 9-én kezdődött el a CZECH REPUBLIC VS. HUNGARY elnevezésű eFootball-verseny, amely a játék Dream Team módjában, PlayStation platformon zajlik. A tornán klubunkat Majorosi „chrismaj” Krisztián képviseli. Játékosunk a csoportkör előtt elmondta, örül annak, hogy nemzetközi kupán mutathatja meg magát.

Ez egy cseh-magyar közös rendezésű verseny, így bele tudok kóstolni a külföldi mezőnybe is minimálisan, hogy a jövő évi versenyekre már feltérképezzem az erőviszonyokat.

A 16 cseh és 16 magyar játékost négyfős csoportokba osztották úgy, hogy mindenhol két-két magyar és cseh versenyző szerepel. A négyesből az első két helyezett jut tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Majorosi Krisztián a C-csoportba került. Az első körben honfitársa, Fityesz ellen kétszer is 2-1-re győzött. A második fordulóban Svobi89 már nehezebb ellenfélnek bizonyult, hiszen az 1-1-es döntetlent 3-1-es vereség követte. Végül prochic77-tel szemben sikerült ismét javítania Krisznek, aki előbb 2-1-re, majd 3-2-re nyert.

Esportolónk csoportja élén végzett és a D-jelű négyes második helyezettjével játszik majd. A csoportkör még nem mindenhol fejeződött be, így chrismaj ellenfelére október 29-én derül fény. A nyolcaddöntőket november 5-éig kell lejátszaniuk a versenyzőknek.

A kupáról további információ érhető el cseh nyelven: https://www.proevo.cz/league/CZE%20vs.%20HUN

Szakosztályunk támogatói:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!