Atlétika
Krizsán Xénia

Krizsán Xénia is indul

Publikálva: 2017.06.02 Frissítve: 2017.06.02 Atlétika

Ismét bővül a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj.

Idén július 3-án és 4-én rendezik Székesfehérváron a legrangosabb hazai atlétikai versenyt, a Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjat. A rendezvény sportigazgatója, Spiriev Attila és versenyigazgatója, Gyulai Márton az Új Hidegkuti Nándor Stadionban tartotta az idei nagydíj első sajtótájékoztatóját.

Az eseményt a tavalyi verseny rövid összefoglalója nyitotta, ami azonnal meghozta a kedvet a 2017-es megmérettetéshez.

Gyulai Márton elmondta, idén a július 2-án, ugyancsak Székesfehérváron megrendezésre kerülő Hopp Parádéval bővül a verseny, melyet a város főterén tekinthetnek meg az érdeklődők.

– Idén nemcsak órákban mérve, hanem még egy nappal hosszabb lesz a rendezvény, hiszen a helyszínen, július 2-án kerül sorra a 13. Hopp Parádé, a Hotel Magyar Király előtti sétálóutcán. A női rúdugrás versenyszámát láthatják majd a kilátogatók, amelyre természetes most is ingyenes lesz a belépés.

Ezután Spiriev Attila következett, aki közölte, idén 12 nemzetközi versenyszám lesz, melyből hármat július 3-án láthatnak a nézők.

– A férfi gerelyhajítást, a női 3000 akadályt, és a női kalapácsvetést fogjuk ezen a napon lebonyolítani. Utóbbi az IAAF Hammer Throw Challenge része, ahogy a másnap megrendezendő férfi kalapácsvetés is.

A nőknél a kalapácsvetés mezőnyében ismét ott lesz a világcsúcstartó Anita Włodarczyk, míg férfiaknál visszatér a tavalyi győztes, kétszeres világbajnok Pawel Fajdek.

A verseny igazgatója azzal folytatta, hogy nem szeretné felsorolni az összes résztvevőt, de azért azt elárulta, fantasztikus mezőny gyűlik össze a férfi 100 méteres síkfutásban.

– Olyan atlétát jelenthetek be, aki már járt itt, és mi is büszkék lehetünk rá, hiszen ő futotta először tíz másodpercen belül a százat Magyarországon. Ő nem más, mint Asafa Powell, aki világrekordnak számító, 97 alkalommal futotta tíz alatt a százat. Hogy ne legyen egyedül, versenytársként Justin Gatlint hozzuk neki, aki 2015-ben győzött Székesfehérváron, és 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban a legjobb időt produkálta a világon ezen a távon. Mellettük újra rajthoz áll még a tavalyi győztes, a dél-afrikai Akani Simbine is.

A világsztárok mellett minden klasszis magyar atléta jelen lesz, tehát Baji Balázs, Márton Anita, Kővágó Zoltán, Pars Krisztián és a többpróbázók, Krizsán Xénia és Zsivoczky-Farkas Györgyi is rekortánra lépnek.

Jegyek már kaphatóak a ticketexpress oldalán, a tex.hu-n, valamint a verseny hivatalos honlapján. Az önkéntesek regisztrációja is megkezdődött, a sportonkent.hu-n, és a gyulaimemorial.hu-n várják a jelentkezőket. A „Mennyit futsz százon?” versenyre ITT lehet nevezni, az újságírók pedig ITT akkreditálhatnak.

A versenyszámok listája:

férfiak: 100 m, 200 m, 400 m, 800 m, 110 m gát, 400 m gát, magasugrás, távolugrás, diszkoszvetés, kalapácsvetés, gerelyhajítás

nők: 100 m, 100 m gát, 400 m gát, 3000 m akadály, távolugrás, súlylökés, kalapácsvetés

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!