Atlétika
Szabó Beatrix

Közelednek a korosztályos világversenyek (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.06.11 Frissítve: 2019.06.11 Kézilabda

Hat utánpótlás-világversenyen öt korosztályos kézilabda-válogatott száll harcba a nyáron. A junior lányok ráadásul hazai pályán, a győri Audi Arénában léphetnek pályára az U19-es Európa-bajnokságon.

Ki ne emlékezne 2018 nyarára, amikor a korosztályos leány kézilabda-válogatottak végigverték az egész világot? A juniorok debreceni vb-aranyára, az ifjúságiak lengyelországi világbajnoki ezüstjére vagy éppen a serdülők svédországi nyílt Európa-bajnoki címére. S eközben a fiúk is helyt álltak, a juniorok és az ifik is kiharcolták a vb-részvételt.

Az újabb nyár pedig megérkezett, kevesebb, mint egy hónap van hátra a korosztályos tornák rajtjáig. Ezúttal két leány- és három fiúválogatottat figyelhetünk.

A vb-ezüstérmes és EYOF-első 2000-es korosztály tagjai már többször bizonyították, hogy generációjuk egyik legerősebb együttesét alkotják. Legutóbb éppen a budapesti junior Final4-on, amelynek döntőjében kiütötték a világbajnoki címvédő orosz együttest.

Júliusban ráadásul a hazai pálya is velük lesz, a győri Audi Arénában léphetnek pályára hazai közönség előtt. Ha csak visszaemlékszünk az egy évvel ezelőtt, a Főnix Csarnokban teremtett atmoszférára, biztosan nagy előnyt jelent majd a csapatnak a hazai pálya, a tavaly nyári tornához képest új szövetségi edzővel, a junior-világbajnok trénerrel, Golovin Vlagyimirral a fedélzeten.

LEÁNY U19-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG
Helyszín: Győr
Időtartam: július 11-21.
A magyar válogatott csoportellenfelei: Spanyolország, Montenegró, Ausztria

(Forrás: utanpotlassport.hu)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!