Atlétika
Krizsán Xénia

Kosárlabda: két játékosunk is bekerült a forduló válogatottjába az NB I/A-csoportban

Publikálva: 2023.12.13 Frissítve: 2023.12.12 Kosárlabda női

A BEAC ellen mutatott kiváló teljesítményének köszönhetően Szabó Fannit és Sha Cartert is beválasztották a legutóbbi forduló legjobbjai közé az élvonalban.

Harmadszor szerepel már a legjobbak között a remek szezont futó Szabó Fanni, aki ezúttal az egész forduló legmagasabb VAL-mutatóját szállítva vezette sikerre a TFSE-MTK-t a BEAC elleni fővárosi derbin. A játéknap legjobb dobóhátvédjének választott Szabónak 27 pontot (5/9 dupla, 3/4 tripla, 8/9 büntető), 4 asszisztot, 3-3 lepattanót és labdaszerzést, 6 kiharcolt faultot, valamint egy blokkot jegyeztek fel a „lőlapjára”, egy labdaeladás mellett, és 33 játékperce alatt ez 37 VAL-t ért – számolt be róla a hazai sportági szövetég (MKOSZ).

Szabó Fanni mellett az amerikai kiválóságunk, Sha Carter is villogott a BEAC otthonában: a padról beszállva hintett 19 pontot (4/6 dupla, 3/7 tripla, 2/2 büntető), leszedett 9 lepattanót, kiosztott 5 gólpasszt, szerzett 3 labdát, és még két szabálytalanságot is kiharcolt; 27 percet töltött a parketten, ez idő alatt 31-es VAL-mutatóig jutott.

(Fotó: Borhi Mihály/TFSE)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!