Ritmikus gimnasztika
Pigniczki Fanni

Kétarcú félidők Pécsett

Publikálva: 2017.10.05 Frissítve: 2017.10.05 Kosárlabda női

Remek kezdés után a harmadik negyedre kipukkadtak női kosarasaink. A bosszantó forgatókönyv vége nagyarányú vereség lett.

A női kosárlabda NB I második fordulójában ismét útra keltek az MTK Budapest női kosárlabdázói. A következő célállomás Pécs, a PEAC otthona volt, ahová Nagy Dóra csapata nem teljesen százszázalékos állapotban, de annál nagyobb önbizalommal érkezett. A bajnokságot szintén vereséggel kezdő PEAC dolgát igyekeztek megnehezíteni a lányok, és ez az első két negyedben meg is valósult.

A Horváth Bernadett, Zólyomi Karina, Adamecz Lilla, Székely-Horváth Zsuzsanna, Andrijana Cvitkovic összetételű kezdő ötös az idei MTK Budapest talán legerősebb nyitócsapata. Ezzel a szerkezettel bátor kosárlabdára tört Nagy Dóra gárdája.

Kezdeményező szerepet is vállaltak a lányok, 9-4-ig, főként Andy festékből érkező pontjaival vezetett is a fővárosi alakulat, az MTK Budapes horvát centere azonban a negyed vége előtt be is gyűjtötte első három faultját, így padra kényszerült. Az ötpontos budapesti előny még a cserékkel is megmaradt, Szabó Bettina triplájára viszont fokozatosan jöttek a pécsi válaszok. A válogatott bedobó, Raksányi Krisztina vezényletével a negyed végére 18-15-re már a PEAC vezetett.

A folytatásra ismét éles, keményen védekező és koncentrált MTK-s kosarasok futottak ki, és bár nem sikerült visszavenni a vezetést, ötpontosnál nagyobb különbséget nehezen tudott felépíteni a PEAC, Nagy Dóra tanítványai így meccsben maradtak. A percekig két U20-as játékossal is játszó MTK Budapest zónavédekezése is működött, de a félidő legvégére megint jött Raksányi és már tetemesebb, tízpontos előnyhöz juttatta övéit.

Fordulás után óriásit változott a játék képe. Az addig ellenfele után keményen futó kék-fehérek hibát hibára halmoztak, melyeket a magyar válogatottakkal és a maximálisan használható három légióssal felálló pécsiek meg is büntettek. 38-32-nél, a harmadik negyed feléig teljesen nyitott meccset látott a párszázas baranyai közönség, innentől az etap végéig 23-6-os futást produkált a PEAC, ezzel el is döntve a mérkőzés érdemi kérdéseit.

A megtört budapestiek számára a zárónegyed inkább formalitás lett, az agresszív pécsi védekezés ellen fejben elfáradt döntések születtek, így ezt a játékrészt is tíz pont feletti különbséggel nyerte, a találkozót egyúttal harminc pont feletti differenciával hozta a PEAC Pécs.

Végeredmény: PEAC Pécs – MTK Budapest 90-56 (18-15, 18-11, 25-12, 29-18)

Pontszerzők: Andrijana Cvitkovic 14 pont, Székely-Horváth Zsuzsanna 14/9, Szabó Bettina 6/6, Szabó Flóra 6, Zólyomi Karina 6, Horváth Bernadett 5/3, Adamecz Lilla 2, Szeitl Vanessa 2, Pál Szandra 1

Részletes statisztikát ITT találnak.

Nagy Dóra: – Azzal a szándékkal érkeztünk Pécsre, hogy megnehezítsük a hazaiak dolgát, de ez nagyjából huszonöt percig sikerült, aztán elfáradtunk, leginkább fejben. Három napja mérkőztünk meg a Szekszárddal, és ez a második félidőben éreztette is a hatását. De akárhogy is, 90 kapott ponttal és 21 eladott labdával nem lehet meccset nyerni.

Nincs idő sok pihenésre, a lányoknak két napjuk maradt a hétközi forduló után a szombati, BEAC Újbuda elleni, hazai szezonnyitóra, egyben az egyik fontos fővárosi rangadóra készülni.

Fotók forrása: PEAC Pécs Női Kosárlabda Klub Facebook oldal  

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!