Atlétika
Jankovics Dániel

Gyönyörű vereség

Publikálva: 2015.12.13 Frissítve: 2015.12.13 Röplabda

A női röplaba NB I 11. fordulójában, a listavezető LINAMAR-Békéscsabai RSE otthonába látogatott az MTK Budapest. A kék-fehérek a 3-2-es vereség ellenére felnőttek ellenfelükhöz, és remek játékkal zárták az alapszakasz első felét.

LINAMAR-Békéscsabai RSE – MTK Budapest 3-2 (25-17, 25-14, 22-25, 20-25, 15-8)

LINAMAR-BRSE: Szakmáry, Clement, Tálas, Bodnár D., Soós, Matics Csere: Molcsányi (liberó), Fábián, Ilyés, Nagy V. Vezetőedző: Szasa Nedeljkovics
MTK Budapest: Kmezics, Szűcs K., Papp O., Lutter, Nagy F. (liberó), Józsa Csere: Hackl, Cicic, Petőváry, Török, Ludmán Vezetőedző: Hollósy László

A listavezető békéscsabaiak voltak a találkozó esélyesei, még úgy is, hogy szerdán CEV-kupa mérkőzést játszottak a Dinamo Krasznodar ellen, ráadásul idegenben. Az MTK Budapest pénteken lépett pályára legutóbb, a Vasas-Óbudától kapott ki szoros meccsen a Magyar Kupában.

Az első szettet Szasa Nedeljkovics lányai kezdték jobban, gyorsan el is húztak 6-1-re. A fővárosiak mindent megtettek az egyenlítésért, amelyhez 13-10-nél kerültek legközelebb, de a hazaiak mindig meg tudták tartani előnyüket. Nem kis szerepe volt ebben Sarah Clementnek, a csabaiak amerikai légiósának, akit ebben a periódusban többször, hangosan éltetett a közönség. Hollósy László bátran nyúlt a fiatalokhoz, már az első játszmában bevetette például Cicicet és Petőváryt. A hazaiak végül magabiztosan nyerték az első szettet (25-17).

A második játszma eleinte kiegyenlített játékot hozott, a kék-fehérek 8-6-ig tartották a lépést a hazaiakkal. Ekkor azonban a csabaiak megrázták magukat, és pár perc alatt kilencpontos előnyre tettek szert. Úgy tűnt, a fővárosiakra bénítólag hat a hazaiak magabiztossága. Hollósy László időt kért, de sajnos ez sem segített, tovább nőtt a BRSE fórja. Marija Cicic becserélését követően pár szép szervával kozmetikázta az eredményt, de a felzárkózás már nem sikerült (25-14).

Nehéz szavakat találni arra, ami a harmadik szettben történt a pályán. Jól kezdett az MTK, a mérkőzés során először megszerezte a vezetést. Sőt, pár perc alatt ötpontos előnyre tettek szert a felszabadultan játszó kék-fehérek. Szasa Nedeljkovics ezt nem hagyta annyiban, időt kért, és utána meg is kezdte a felzárkózást a Békéscsaba. Foggal, körömmel kapaszkodtak a vezetésbe a fővárosiak, de 13-nál utolérte őket ellenfelük. Ezt követően egy darabig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd ismét elhúzott három ponttal az MTK Budapest. A BRSE azonban bizonyítja erejét, és egy rövidzárlatot kihasználva másodszor is kiegyenlít. De Hollósy László együttese extázisban játszik, egyszerűen nem hajlandó alulmaradni, és össze is jön a szépítés (22-25). 

A negyedik játszmát hál istennek ott folytatta az MTK Budapest, ahol az előző abbamaradt. A kék-fehérek felnőttek ellenfelükhöz, és ennél nagyobb dicséretet elképzelni sem lehet. Pár perc után már 14-7-re vezettek a fővárosiak,  és akárhogy is küzdöttek a csabaiak, csak nem akart olvadni a vendégelőny. Hiába rontott három nyitást is, egymás után az MTK Budapest, egyszerűen nem tudott három pontnál közelebb kerülni hozzá a BRSE. Lehetetlen bárkit is kiemelni, mindenki remekelt. Meg is hozta gyümölcsét a vendégek parádés formája, jöhetett az ötödik szett (20-25).

A döntő játszmát a Békéscsaba kezdte jobban, de eleinte még tudta tartani vele a lépést az MTK. 5-5-ig fej-fej mellett gyűjtögették a pontokat a csapatok, ám Molcsányi Rita, a hazaiak liberója igazolta világklasszisát, és szinte minden leütést hárított. Fantasztikusan küzdöttek a vendégek, de a BRSE végül megnyerte a döntő szettet, és a mérkőzést is (15-8).

Az MTK Budapest a második csapat idén, amely pontot tud lopni a viharsarokból. Ez a tény már önmagában lenyűgöző, és ehhez már csak ráadás a pontszerzés mikéntje. Hollósy László és a lányok újfent bizonyították, hogy igenis ott van a helyük az közvetlen élmezőnyben. 

Hollósy László: – Gyakorlatilag hetek, hónapok óta arról beszélünk, hogy a csapat fejlődésében elértünk egy falig. Mint a maratonfutók, akik 25-30 kilométer után elérik a holtpontot. Különleges lelkierő kell ahhoz, hogy innen továbblendüljünk. Azt érzem, hogy ma időnként sikerült áttörni ezt a falat. Ezidáig a Jászberény elleni győzelemre emlékeztem vissza a legszívesebben, de azt hiszem ez a mai vereség még azt is felülmúlja. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!