Vívás – kard
Szatmári András

Röplabda: Berkó Liliánával a soraiban megkezdte az EL-felkészülést a női válogatott

Publikálva: 2023.05.16 Frissítve: 2023.05.16 Röplabda

Húsz főre szűkítette keretét Alessandro Chiappini, a női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, és a névsorban az MTK Budapest játékosa, Berkó Liliána is helyet kapott. A nemzeti csapat hétfőn Telkiben kezdte meg a felkészülést az Európa Liga küzdelmeire.

A magyar szövetség (MRSZ) honlapjának közleménye szerint a keretből 16 játékos – köztük az MTK Budapest 20 éves feladója, Berkó Liliána – hétfőn Telkiben találkozott, majd a válogatott három nappal később Svédországba utazik, ahol két vagy három felkészülési mérkőzést is játszik a házigazdákkal.

A válogatott május 22-én tér vissza Svédországból, akkor még négy újabb játékos – Török Kata, Szedmák Réka, Papp Orsolya és Németh Anett – csatlakozik a többiekhez. Ugyanakkor innentől kezdve várhatóan már csak az a 14 játékos folytatja az edzőtábort, akire a kapitány az Európa Ligában számít. Martonvásár lesz majd a csapat központja, a délelőtti edzéseket a helyi Tóth Iván Sportcsarnokban tartják, míg délután az Európa Liga mérkőzések helyszínén, az Érd Arénában tréningezik az együttes, amely május 27-én Ukrajna ellen már le is játssza első mérkőzését a sorozatban.

Alessandro Chiappininak két másodedzője lesz, a lengyel Adrian Chylinski, illetve a MÁV Előre korábbi vezetőedzője, Nagy Fanni. A csapat statisztikusa Bartek Gajdek személyében ugyancsak lengyel. Kővári Gergő a masszőr, Falvi Zsófia a fizioterapeuta és Szabó András vezetésével egy erőnléti edzői csapat segít még. A csapatvezető továbbra is Sarlós Márton marad.

A NŐI VÁLOGATOTT EURÓPA LIGA-KERETE:
átlók: Petőváry Panni (Egaleo), Vezsenyi Adrienn (Vasas Óbuda)
centerek: Kilyénfalvi Zsófia (UTE), Kump Aliz (Vasas Óbuda), Nacsa-Pekárik Eszter (Szent Benedek RA), Pintér Andrea (Swietelsky-Békéscsaba)
feladók: Bagyinka Fanni (Swietelsky-Békéscsaba), BERKÓ LILIÁNA (MTK BUDAPEST), Boskó Ágnes (UTE)
liberók: Tóth Fruzsina (Fatum-Nyíregyháza), Kertész Petra (Swietelsky-Békéscsaba), Szalai Anna (Vasas Óbuda)
szélső ütők: Glemboczki Zóra (Swietelsky-Békéscsaba), Godó Panna (Kaposvári NRC), Jámbor Cecília (Vasas Óbuda), Kiss Gréta (TFOC)
később csatlakozik: Török Kata (Vasas Óbuda), Szedmák Réka (Kaposvári NRC) – szélső ütők, Papp Orsolya (Vasas Óbuda) – center, Németh Anett (SC Potsdam) – átló

(Forrás: MTI)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!