Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Frusztráló vereség Füreden

Publikálva: 2019.02.10 Frissítve: 2019.02.10 Röplabda

A remekül sikerült első játszmát követően elkényelmesedtünk, amit a rájátszásért küzdő hazaiak kíméletlenül megbüntettek.

Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia–MTK Budapest 3:1 (–7, 22, 18, 22)
Szent Benedek Gimnázium, 73 néző
Vezette: Mezőffy, Mezei

SzBBRA: Yslany 5, Sours 22, Vasvári E. 6, M. Szkorics 18, N. Szkorics 8, Jezerniczky 8
Cserék: Fáth (liberó)
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

MTK Budapest: Kotormán 3, Godó 18, Kis R. 8, Vezsenyi 21, Takács D. 14, Borsos 7
Cserék: Nagy F. (liberó), Lesi 1, Kiss G.
Vezetőedző: Tóth Gábor

A női röplabda NB I Liga 18. fordulójában csapatunk a Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia otthonába látogatott. A mieink alapszakaszbeli második helye már a mérkőzést megelőzően is biztos volt, míg a hazaiak élet-halál küzdemet folytatnak a Budaörssel és a Gödöllővel az első négybe kerülésért.

Az első játszmában a fentieknek nyoma sem volt a pályán: Tóth Gábor tanítványai pontos, fegyelmezett, magabiztos játékkal rukkoltak elő, a játék minden elemében a hazaiak fölé nőttek. Godó Panniék a vártnál jóval simábban, alig 17 perc alatt behúzták az első szettet (7-25).

A tükörsima első játszma látszólag ellentétes hatással volt a csapatokra: a mieinket elaltatta, a Balatonfüredet felrázta. Milodanovics Andrea együttese egész más társaság benyomását keltette, mint egy játékrésszel korábban – újra a Városmajorban látott, lelkes, harcos csapattal találtuk szembe magunkat. A játszma során szinte végig a hazaiak vezettek, és bár többször is le tudtuk dolgozni hátrányunkat, a fordításra már nem futotta erőnkből, így a második szett végén a Balatonfüred örülhetett (25-22).

A harmadik játszma sajnos ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt: a Marija Szkorics és Devanne Sours vezette hazaiak vérszemet kaptak, és továbbra sem engedték ki kezükből az irányítást. Tóth Gábor előbb 6:1-nél, majd 14-10-nél kért időt, de tanítványai ezúttal felzárkózni sem igazán tudtak ellenfelükhöz, amely így átvette a vezetést (25-18).

A negyedik játszmára végképp elfogyni látszott a mieink hite, a hazaiak pedig robogtak tovább. Ezúttal ugyan szinte végig tartani tudtuk a lépést a Balatonfüreddel, sőt, 20-21-nél még a vezetést is átvettük, ám a hajrát végül ismét az önbizalomtól duzzadó Balaton-partiak bírták jobban idegekkel, akik rendkívül fontos három ponttal gazdagodtak ezáltal (25-22).

A mieink február 16-án a Palota RSC ellen javíthatnak.

Tóth Gábor:Nagyon nehéz ezt belülről megélni, hogy pontosan tudod, mi kell ahhoz, hogy megnyerd a meccset, felkészült vagy, minden megtettél, és mégsem sikerül semmi. Nem vagyunk még az a csapat, amely meg tudna felelni a folyamatos győzelmi kényszernek, ráadásul az ellenfelünk számára létfontosságú volt a pontszerzés. Voltak pozitív, előremutató dolgok a meccsben, volt egy-két játékelem, amiben a Balatonfüred jobb volt nálunk, és bizony volt két-három olyan hiba, amely lélektani szempontból a lehető legrosszabbkor jött. Most azon kell tovább dolgoznunk, hogy ezek a hibák ne térjenek vissza a rájátszás során, akár épp itt, Balatonfüreden.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!